Bitininkams – svarbi žinia: nuo rugsėjo įsigalioja nauja tvarka

VMVT specialistai atkreipia bitininkų dėmesį, kad pagal Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2023 m. balandžio 7 d. įsakymo Nr. 3D–235 dėl laikomų ūkinių gyvūnų ženklinimo ir apskaitos padarytus pakeitimus nuo 2023 m. rugsėjo mėnesio 1 d. iki gruodžio 31 d. bičių šeimų laikytojai turi pateikti Ūkinių gyvūnų registrui apie savo laikomų bičių šeimų skaičių bent vieną kartą metuose prieš dokumentų teikimą dėl valstybinės paramos skyrimo, išskyrus atvejus kai paramos taisyklėse nurodomi kitokie reikalavimai bičių registravimui.

Papilė, Akmenės rajonas, bitės, korys, medus, bitininkystė, bitininkas<br>V.Balkūno nuotr.
Papilė, Akmenės rajonas, bitės, korys, medus, bitininkystė, bitininkas<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VMVT inf.

Nov 17, 2023, 2:21 PM, atnaujinta Nov 17, 2023, 2:22 PM

2023 m. nuo rugsėjo mėn. 1 d. iki gruodžio 31 d. įvesta bičių šeimų registracija galioja iki kitų metų rugpjūčio 31 d.

Bičių laikytojai, kurie nesinaudoja internetu gali savo bites užregistruoti nuvykę į VMVT teritorinį padalinį pagal gyvenamąją vietą arba savivaldybės žemės ūkio skyriuje.

„Registruoti bites turėtų ne vien tie augintojai, kurie planuoja siekti paramos. Bitininkai, teikiantys bičių produkciją į rinką, bitininkai kurie rūpinasi ir siekia apsaugoti savo bites medunešio metu nuo kenksmingo cheminių medžiagų poveikio turi savo laikomas bičių šeimas deklaruoti Ūkinių gyvūnų registre. Svarbu nepamiršti ir su VMVT specialistais pažymėti registruoto bityno bičių laikymo vietas žemėlapyje.

Bičių laikytojai, vežiojantys savo bites prie medingųjų augalų, minėtame registre ne vėliau kaip prieš tris kalendorines dienas turi pažymėti naują bityno pastatymo vietą, kad ūkininkai kurie purškia savo pasėlius galėtų juos pastebėti ir ne vėliau kaip prieš dvi kalendorines dienas pranešti informacinėje sistemoje (PPIS). Visa tai tam, kad šią informaciją gautų bičių laikytojai ir galėtų pasirūpinti bičių saugumu planuojamo purškimo metu“, – kalbėjo Antanas Paliutis, Vyriausiasis veterinarijos gydytojas, valstybinis veterinarijos inspektorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.