Miškų tarnyba: leidimai kirtimams „Natura 2000“ teritorijoje nebus panaikinti

Valstybinė miškų tarnyba (VMT) informuoja, kad leidimai kirsti miškus, gauti iki nutarimo apie privalomą poveikio aplinkai vertinimą užsiimant ūkine veikla „Natura 2000“ teritorijose, nebus naikinami, kol teismas priims išaiškinimą.

Leidimai kirsti miškus nebus naikinami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Leidimai kirsti miškus nebus naikinami.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2023, 1:21 PM

VMT skelbia, kad Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui priėmus nutartį dėl privalomo poveikio aplinkai vertinimo planuojant ūkinę veiklą „Natura 2000“ teritorijose ir joms artimoje aplinkoje, viešojoje erdvėje pasirodė įvairių interpretacijų dėl to, ar bus naikinami iki šio nutarimo išduoti leidimai kirsti mišką šiose teritorijose.

Siekdama šias interpretacijas išsklaidyti, Valstybinė miškų tarnyba kreipėsi į teismą, prašydama išaiškinti, ar tokie leidimai turėtų būti naikinami. O kiti teismo išaiškinimo, leidimai kirsti mišką, išduoti iki nutarties priėmimo – gruodžio 6 d. – nebus naikinami, rašoma tarnybos pranešime.

Primenama, kad nuo šiol, prieš tvirtinant vidinės miškotvarkos projektus ir išduodant leidimus kirsti mišką „Natura 2000“ teritorijose, miškų valdų savininkų ar miškotvarkos projektų rengėjų bus prašoma pateikti poveikio aplinkai reikšmingumo išvadas iš Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos.

Jei bus nustatyta, kad poveikio aplinkai vertinimas (PAV) turės būti atliekamas, miškų savininkai ar valdytojai privalės jį atlikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.