Kviečia teikti paraiškas biometano dujų gamybai ir biodujų valymo įrenginiams įrengti

Aplinkos projektų valdymo agentūra kviečia teikti paraiškas biometano dujų gamybai bei biodujų valymo įrenginiams įrengti žemės ūkyje pakeičiant dyzelinį kurą. Iš Klimato kaitos programos lėšų šiai priemonei skirta 2 mln. eurų.

Maksimalus subsidijos dydis vienam pareiškėjui yra 65 proc. tinkamų finansuoti išlaidų sumos, neviršijant 33 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Maksimalus subsidijos dydis vienam pareiškėjui yra 65 proc. tinkamų finansuoti išlaidų sumos, neviršijant 33 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-09 10:49

Paraiškas gauti paramą pagal šią priemonę gali teikti žemės ūkio veiklą vykdantys subjektai, pripažinti žemės ūkio kooperatyvai. Jei pareiškėjas yra juridinis asmuo, jis turi būti pirminės žemės ūkio gamybos veiklą vykdanti labai maža, maža ir vidutinė įmonė.

Maksimalus subsidijos dydis vienam pareiškėjui yra 65 proc. tinkamų finansuoti išlaidų sumos, neviršijant 33 tūkst. eurų.

Investicinė parama gali būti skiriama dyzelinį kurą naudojančių grūdų džiovyklos įrenginiams perdaryti į biodujas ar biometaną naudojančius grūdų džiovyklos įrenginius, t. y. biometano ar biodujų saugojimo įrenginiams, biometano ar biodujų užpildymo įrangai, biometano ar biodujų degikliams, degimo kameroms arba įrenginiams, kuriuose gaminama elektros energija ir šiluma, šilumos perdavimo oro šildymui įrenginiams, o taip pat išvardytos įrangos ir sistemų montavimo darbams.

Paraiškas paramai gauti galima teikti iki 2025 m. sausio 7 d. arba kol pakaks priemonei skirtų lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.