Protestuojantys ūkininkai Belgijoje blokuoja greitkelį

Įpykę ūkininkai sekmadienį Belgijoje užblokavo pagrindinį greitkelį – tai dar vienas augančio nepasitenkinimo visoje Europoje, kuris sukėlė sumaištį Prancūzijoje ir Vokietijoje, ženklas.

 Protestuojantys ūkininkai Belgijoje blokuoja greitkelį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Protestuojantys ūkininkai Belgijoje blokuoja greitkelį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-28 18:46

Važiuodami dešimtimis traktorių per pagrindinį sankryžą, ūkininkai sustabdė eismą E42 greitkelyje.

Prie kai kurių traktorių buvo prisegtos Belgijos ir ES vėliavos, taip pat plakatai su užrašais: „Jei mirsime mes, badu išmirsite ir jūs“ bei „vaikystės svajonė tapo košmaru“.

Tapo „neįmanoma padoriai užsidirbti“, skundėsi Pierre'as d'Hulstas, Jaunųjų ūkininkų federacijos, organizavusios šį protestą, atstovas.

„Mes raginame vykdyti bendrą žemės ūkio politiką, kurioje būtų atsižvelgta į tikrovę, – naujienų agentūrai AFP sakė P. d'Hulstas.

„Ūkininkai dabar turi nuveikti daugiau, turėdami mažiau išteklių. Esame pasirengę dėti pastangas, bet turime turėti galimybę gyventi padoriai“, – pridūrė jis.

Be to, jis teigė, kad jo kolegos tenka konkuruoti su eksportuojamomis prekėmis, kurios neprivalo atitikti tų pačių griežtų aplinkosaugos standartų.

Ūkininkai skundžiasi, kad Europos teisės aktai stabdo jų verslą, kad infliacija smukdo jų pragyvenimo lygį, o pigesnis importas griauna konkurencingumą.

Ūkininkai niršta visoje Europoje, ypač Prancūzijoje, kur žemės ūkio sąjungos pažadėjo surengti Paryžiaus „apgultį“, siekdamos spausti vyriausybę dėl atlyginimų, mokesčių ir reglamentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.