Prie Europoje vykstančių protestų prisijungė Ispanijos ūkininkai

Antradienį trys didžiosios Ispanijos žemės ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pranešė prisidėsiančios prie Europoje vis aktyviau vykstančių protestų prieš sąlygas, kurias patiria ūkininkai.

Ispanijos žemės ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pranešė prisidėsiančios prie Europoje vis aktyviau vykstančių protestų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ispanijos žemės ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pranešė prisidėsiančios prie Europoje vis aktyviau vykstančių protestų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Jan 30, 2024, 5:01 PM

„Europos ir Ispanijos žemės ūkio sektorius išgyveną vis didesnę frustraciją ir nerimą dėl sudėtingų sąlygų ir biurokratijos, kurią sukuria Europos teisės aktai“, – teigiama bendrame profesinių sąjungų „Asaja“, UPA ir COAG pranešime.

Kada planuojama surengti protestus, profesinės sąjungos nenurodė ir daugiau informacijos apie akcijas nepateikė.

Ūkininkų protestai sukėlė rūpesčių Prancūzijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Rumunijoje ir Nyderlanduose. Reaguodama į juos, Europos Sąjunga skubos tvarka sušaukė pasitarimą, siekdama atsakyti į ūkininkų klausimus iki šiemet įvyksiančių rinkimų į Europos Parlamentą.

Prancūzijos ūkininkų protestai įsisiūbavo taip, kad mėginama blokuoti pagrindinius kelius į Paryžių.

Ūkininkai pyksta dėl pajamų, kylančių elektros ir kuro kainų bei biurokratijos ir aplinkos apsaugos politikos gairių, dėl kurių, jų teigimu, nukenčia jų gebėjimas konkuruoti su kitomis šalimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.