Maltos ūkininkai jungiasi prie visoje Europoje vykstančių protestų dėl žemės ūkio taisyklių

Traktoriais važiuodami link sostinės Valetos prieigų, Maltos ūkininkai penktadienį prisijungė prie visoje Europoje vykstančių protestų dėl Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio taisyklių.

Ūkininkai <br>EPA-ELTA nuotr.
Ūkininkai <br>EPA-ELTA nuotr.
Ūkininkai <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ūkininkai <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ūkininkai <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ūkininkai <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ūkininkai <br>EPA-ELTA nuotr.
Ūkininkai <br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 7:18 PM

Tai pirmoji Maltos žemės ūkio sektoriaus demonstracija per daugiau kaip 40 metų.

„Esame čia, nes mums įgriso dirbti veltui. Mūsų išlaidos išaugo, bet esame pamiršti. Be mūsų ant stalo nebus maisto“, – sakė ūkininkas Karmenu Vassallo.

Ūkininkai ant savo traktorių pasikabino plakatus su tokiais užrašais, kaip „ES žudo savo ūkininkus“ ir „Nėra ūkininkų, nėra maisto, nėra ateities“ ir važinėjosi pagrindinėmis Maltos gatvėmis. Prie jų prisijungė premjeras Robertas Abela, kuris susitiko su demonstrantais, kad išklausytų jų nusiskundimus.

Maltos ūkininkai nerimauja dėl to, kad ES leidžia pigesniam užsienio importui mušti kainas ir tuo pat metu pristatė naujas aplinkosaugos taisykles, kurios, kaip teigia ūkininkai, išaugins išlaidas ir sumažins produktyvumą.

Maltos ūkininkai taip pat yra nusivylę ES taisyklėmis, pagal kurias atlyginama žemės ūkio paskirties žemių savininkams, paliekantiems savo laukus dirvonuoti. Žemės ūkio paskirties žemės kaina Maltoje 20 kartų viršija ES vidurkį, rodo Eurostato duomenys.

Bulvių augintojas Michaelas Caruana teigė, kad ES prekybos susitarimai gali sugriauti ūkininkų gyvenimus.

„ES įveda taisykles, mes jų laikomės. Kodėl kiti ūkininkai, kurie neprivalo laikytis šių taisyklių, turėtų gauti prieigą prie mūsų rinkos? – klausė jis. – Mes esame dėkingi ES už teikiamus pinigus, tačiau kokia yra pinigų nauda, jei jie sunaikina mūsų gaminių rinką?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.