Ispanijos ūkininkai prisijungė prie Europoje vykstančių protestų: reikalauja „sąžiningų kainų“ už produktus

Antradienį Ispanijos ūkininkai, kaip ir neseniai protestavę kolegos Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse, atvažiavo traktoriais ir užblokavo greitkelius, kaimo kelius ir privažiavimus į uostus, dideles prekyvietes ir pramonines zonas.

Ispanijos ūkininkai traktoriais užblokavo greitkelius, kaimo kelius ir privažiavimus į uostus, dideles prekyvietes ir pramonines zonas.<br>Scanpix.
Ispanijos ūkininkai traktoriais užblokavo greitkelius, kaimo kelius ir privažiavimus į uostus, dideles prekyvietes ir pramonines zonas.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 5:08 PM

Demonstracijos prasidėjo ankstyvą rytą daugelyje regionų, įskaitant Madridą, Barseloną, Valensiją, Malagą ir Saragosą. Kai kur dėl blokadų susidarė kelių kilometrų ilgio spūstys.

Ūkininkai reikalauja sąžiningų kainų už produktus, mažesnių mokesčių žemės ūkyje naudojamam dyzelinui, griežtesnės importo iš Europos Sąjungai nepriklausančių šalių kontrolės, sumažinti biurokratinę naštą ir kitų nuolaidų.

Ūkininkų asociacija COAG socialiniame tinkle X parašė, kad „kaina, kurią ūkininkas gauna už kilogramą citrinų – 20 centų, ir vartotojo už jas mokama kaina – 1,96 euro skiriasi 880 procentų“, todėl ūkininkai reikalauja „sąžiningų kainų“.

Ispanija laikoma Europos vaisių ir daržovių sodu. Antradienį demonstrantai nešė plakatus su tokiais užrašais kaip „Mūsų galas atneš jums badą“.

Pranešta, kad Valjadolide, mažiau nei už 200 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Madrido, vienas protestuotojas buvo sulaikytas dėl įtariamo policijos pareigūno užpuolimo. Visais kitais atvejais protestai buvo taikūs.

Šį pirmąjį protestą visos šalies mastu surengė trys svarbiausios Ispanijos ūkininkų organizacijos: „Asaja“, COAG ir UPA. Per pastarąsias kelias dienas kai kuriuose regionuose jau įvyko mažesnės demonstracijos. Organizatoriai teigia, kad protestai tęsis bent iki vasario pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.