Premjerė I. Šimonytė išgirdo aplinkosaugininkų poziciją dėl ūkininkų protesto: pažadėjo inicijuoti tolimesnes diskusijas

Trečiadienį aplinkosauginių nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstovai susitiko su premjere Ingrida Šimonyte. Vyriausybėje apsilankę NVO atstovai išreiškė lūkestį, kad sprendžiant sausį vykusiame proteste išsakytas ūkininkų problemas kompromisai nebūtų daromi gamtos sąskaita. Premjerė, tikina jie, vykusio susitikimo metu pažadėjo tęsti diskusijas ir siekti balanso.

I. Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I. Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reda Barkauskaitė

2024-02-21 13:25

Susitikime su premjere dalyvavo Baltijos aplinkos forumo, Lietuvos ornitologų draugijos, Aplinkosaugos koalicijos, VŠĮ „Žiedinė ekonomika“ atstovai. Aplinkosaugos klausimus keliančios organizacijos tikino, kad joms svarbu išgirsti premjerės poziciją tiek dėl ūkininkų, tiek dėl gamtosaugos srityje keliamų lūkesčių.

Taip pat buvo siekiama, kad premjerė įpareigotų Žemės ūkio ministeriją įtraukti aplinkosaugininkus sprendžiant žemės ūkio politikos klausimus. NVO atstovai akcentavo, kad valstybės pinigais negalima remti gamtos niokojimo, būtina užtikrinti skaidrumą.

Susitikime su premjere dalyvavęs Baltijos aplinkos forumo direktorius Žymantas Morkvėnas Eltai sakė, kad diskusija buvo konstruktyvi ir karšta, buvo ieškoma balanso.

„Su premjere aiškiai sutarėme, kad balansas yra reikalingas. Pagrindinis susitikimo rezultatas toks, kad premjerė mato svarbą toliau tęsti pokalbius ir prie stalo sodins visas puses. Ji imasi iniciatyvos sukviesti aplinkosaugininkus, protestuojančią ūkininkų dalį ir politikus bendrai diskusijai“, – teigė jis.

Pasak Ž.Morkvėno, konkrečius sprendimus NVO tikisi išgirsti jau pavasarį.

ELTA primena, kad sausį Vilniuje protestą organizavusi Lietuvos žemės ūkio taryba kritikavo daugiamečių pievų atstatymo tvarką, kuro ir suskystintų naftos dujų akcizų padidinimus, ūkininkams nepalankią saugomų teritorijų plėtrą. Buvo akcentuojama ir tai, kad dar nesibaigė vadinamoji pieno krizė, reikalaujama sustabdyti rusiškų grūdų tranzitą per Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.