Ukraina supyko ant grūdus barsčiusių lenkų: ragina patraukti juos atsakomybėn

Ukrainos ambasadorius Lenkijoje Vasylis Zvaryčius paragino Lenkijos valdžios institucijas daryti viską, kas įmanoma, kad būtų rasti ir baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenys, atsakingi už ukrainietiškų grūdų išpylimą iš transporto priemonių ir traukinių vagonų, vykstančių per Lenkijos teritoriją.

Ukrainos pasiuntinys ragina Lenkiją identifikuoti grūdus barstančius provokatorius ir patraukti juos atsakomybėn.<br>Asociatyvi Scanpix / Reuters nuotr.
Ukrainos pasiuntinys ragina Lenkiją identifikuoti grūdus barstančius provokatorius ir patraukti juos atsakomybėn.<br>Asociatyvi Scanpix / Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

2024-02-26 11:20, atnaujinta 2024-02-26 11:22

Kaip praneša naujienų agentūra „Ukrinform“, Ukrainos diplomatas apie tai prakalbo tinkle „X“, reaguodamas tai, kad sekmadienį buvo surengta dar viena tokio tipo provokacija.

„Tokio barbariškumo vykdytojai kenkia ne tik Ukrainai, bet ir Lenkijai. Prašome Lenkijos valdžios institucijų ir policijos daryti viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad būtų rasti ir teisingai baudžiamojon atsakomybėn patraukti už tokius gėdingus veiksmus atsakingi asmenys!“ – parašė V. Zvaryčius.

Kaip jau skelbė „Ukrinform“, vasario 25 d. Kotomiezo geležinkelio stotyje iš aštuonių vagonų buvo išpilta 160 tonų Ukrainos žemės ūkio produktų. Tai jau ketvirtas vandalizmo atvejis Lenkijos geležinkeliuose.

Vasario 20 d. Lenkijos ūkininkai ėmėsi blokuoti traukinių eismą netoli Medykos kontrolės punkto pasienyje su Ukraina ir iš vieno vagono ant bėgių išpylė grūdus. Tuo metu vasario 23 d. apie 9 val. nežinomi asmenys Dorohusko geležinkelio kontrolės punkte iš trijų vagonų išpylė į Vokietiją vežtus ukrainietiškus rapsus. O vasario 24 d. Dorohusko stotyje taip pat buvo apgadinti ukrainietiškas pupeles gabenę vagonai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.