Iš Lenkijos ūkininkų – dar viena protesto akcija: lietuvius įspėja dėl numatomų nepatogumų

Trečiadienį Lenkijoje, apie 8 km nuo Lietuvos sienos, planuojama Lenkijos ūkininkų akcija, kurios metu gali sutrikti eismas A5 kelyje, praneša Lietuvos policija.

Lenkijos ūkininkų blokada pasienyje su Lietuva.<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Lenkijos ūkininkų blokada pasienyje su Lietuva.<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 1:29 PM

Policijos duomenimis, akcija prasidės trečiadienio rytą, nuo 8 val. Planuojama, kad ji truks iki ketvirtadienio vakaro – 20 val. (nepertraukiamai).

O nuo penktadienio, iki kovo 28 dienomis akcija vyks kasdien nuo 8.00 iki 20.00 val.

Pažymėtina, kad akcijos metu pasienyje dirbs daugiau pareigūnų, kurie padės valdyti transporto srautus. Tačiau gyventojams, į Lenkiją verslo ir asmeniais reikalais važiuojantiems transporto priemonėmis iki 7,5 t., rekomenduojama rinktis įvažiavimą į kaimyninę šalį per Lazdijus ar kitus alternatyvius kelius.

ELTA primena, kad Lenkijos ūkininkai kovo pradžioje buvo surengę protesto akciją, kurios metu buvo iš dalies blokuojamas kelias tarp Kalvarijos ir Lenkijos Suvalkų apskrities Budzisko kaimo. Beveik savaitę trukusios akcijos metu buvo tikrinami transportuojamų ukrainietiškų grūdų kiekiai.

Anksčiau Lenkijos ūkininkai blokavo kelius į Ukrainą, taip pat – pagrindinį šalies greitkelį į Vokietiją. Protestuojama dėl, lenkų žemdirbių vertinimu, nesąžiningos konkurencijos, nes ukrainiečių grūdai yra pigesni ir mažina produkcijos kainas visoje Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.