Elektronikos atliekų pridavimui - 100 surinkimo vietų

Elektros ir elektroninės įrangos gamintojų ir importuotojų asociacija (EEPA) įsteigė per 100 naujų surinkimo vietų, kuriose gyventojai galės atsikratyti panaudotais elektros ir elektronikos prietaisais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2012, 1:59 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:59 AM

Surinkimo tinklo plėtrą paskatino LR Aplinkos ministerijos iniciatyva 10 proc. sumažinti atliekų tvarkymo užduotis tiems elektronikos gamintojams ir importuotojams, kurie laikosi griežtų reikalavimų steigiant visų rūšių elektronikos prietaisų surinkimo vietas.

Pasak Giedriaus Mikulsko, EEPA direktoriaus, sudaryta finansinė motyvacija paskatino gamintojus ir importuotojus sukurti ir plėsti elektronikos atliekų surinkimo sistemą.

„Iki tol investicijos į elektronikos atliekų surinkimo sistemų kūrimą nebuvo skatinamos. Iki šiol daugelyje šalies savivaldybių tokių surinkimo vietų trūko. Tikime, sukurtas tinklas padės mums pasiekti, kad kiekvienam šalies gyventojui būtų sudaryta galimybė tinkamai, patogiai ir saugiai atsikratyti aplinkai ir sveikatai kenksmingomis elektros ir elektronikos prietaisų atliekomis arti savo namų,“- teigia G. Mikulskas.

Naujo tinklas apima visas šalies savivaldybes. Naujos specialiais plakatais paženklintos konteinerinės surinkimo vietos įsteigtos šalia elektronika prekiaujančių prekybos centrų „Senukai“, „Avitela“, „Topo centras“, „Euronics“, „Ermitažas“ arba jų sandėliuose. Dalis elektronikos atliekų surinkimo konteinerių bus eksploatuojami degalinėse, saugomose automobilių aikštelėse ir kitose automobilių privažiavimui patogiose vietose. Detalus šių vietų sąrašas skelbiamas internetinėje surinkimo vietų paieškos sistemoje www.epa.lt, informacija taip pat teikiama ir telefonu 869 555 111.

Artimiausiu metu elektronikos atliekų surinkimo tinklą ketinama plėsti prekybos centrų „Iki“, „Norfa“, „Maxima“ bei kt. prekybos salėse statant specialius metalinius konteinerius smulkiai elektronikai, galvaniniams elementams ir energiją taupančioms lemputėms surinkti.

Į naujo surinkimo tinklo aptarnavimą, plėtra ir viešinimą ketinama investuoti apie 1 mln. litų.

Primename, kad asociacija „EEPA“ - elektros ir elektroninės įrangos bei baterijų ir akumuliatorių gamintojų ir importuotojų įsteigta organizacija. Nuo 2006 metų EEPA organizuoja elektros ir elektronikos įrangos atliekų tvarkymą, o nuo 2009 metų pabaigos - baterijų ir akumuliatorių atliekų tvarkymą. Asociacija EEPA, bendradarbiaudama su UAB „Žalvaris“, jau yra įsteigusi per 6000 vietų EEPA-ŽALVARIS galvaninių elementų atliekų surinkimo tinklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.