Lietuva siekia bendradarbiavimo su Lenkijos geležinkeliais

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinio direktoriaus Stasio Dailydkos vadovaujama delegacija lankysis Varšuvoje, kur sieks aktyvesnio bendradarbiavimo su Lenkijos geležinkeliais. S. Dailydkos teigimu, pagrindinis vizito į Lenkiją tikslas - aktyvinti bendradarbiavimą tarp šalių. Vizito metu Lietuvos delegacija susitiks su naujuoju Lenkijos geležinkelių bendrovės „PKP S.A.“ prezidentu ir valdybos pirmininku Jakubu Karnowskiu.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

Jul 4, 2012, 10:23 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:26 AM

„Lenkijos geležinkelių vadovybei pristatysime konteinerinius traukinius „Saulė“ ir „Šeštokai Express“, tarsimės dėl keleivių ir krovinių vežimo sąlygų gerinimo bei kviesime kartu ieškoti efektyvių bei abiem pusėms naudingų bendradarbiavimo galimybių“, - teigė jis.

Vizito metu Lenkijos geležinkeliams ketinama pateikti memorandumo projektą dėl dvišalio bendradarbiavimo plėtros.

Jį pasirašiusios šalys įsipareigotų koordinuoti veiksmus plėtodamos krovinių ir keleivių vežimą pirmuoju Kretos ir aštuntuoju tarptautiniu krovinių koridoriais tarp Lenkijos ir Lietuvos bei bendradarbiauti įgyvendinant pasienio geležinkelių infrastruktūros projektus, ypatingą dėmesį skiriant „Rail Baltica“ projektui.

Liepos 7-ąją sukaks 20 metų, kai Lietuvos ir Lenkijos valstybinių geležinkelių įmonės pasirašė susitarimą dėl pasienio geležinkelių susisiekimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?