Vilniaus savivaldybė skolinsis 29,3 mln. litų

Šiaurės investicijų bankas (NIB) ir Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė sutartį dėl naujos 20 metų 8,5 mln. eurų dydžio paskolos, skirtos savivaldybės investicijų programai finansuoti, suteikimo. Paskola bus naudojama gatvių rekonstrukcijos, nuotekų dumblo valymo infrastruktūros gerinimo projektams bei energijos vartojimo efektyvumui viešuosiuose pastatuose didinti.

Paskola bus naudojama gatvių rekonstrukcijos, nuotekų dumblo valymo infrastruktūros gerinimo projektams bei energijos vartojimo efektyvumui viešuosiuose pastatuose didinti.<br>R. Danisevičius
Paskola bus naudojama gatvių rekonstrukcijos, nuotekų dumblo valymo infrastruktūros gerinimo projektams bei energijos vartojimo efektyvumui viešuosiuose pastatuose didinti.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

Jul 9, 2012, 3:18 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:43 AM

Bus vykdoma Geležinio Vilko gatvės 1,1 km atkarpos rekonstrukcija, kuri, tikimasi, padės sumažinti eismo spūstis ir padidinti saugumą kelyje viename iš pagrindinių Lietuvos sostinės verslo rajonų.

Dumblo valymo projektas padės spręsti nuotekų dumblo laikymo problemą. Iš dumblo bus gaminamos biodujos, skirtos kombinuotai šiluminei elektrinei.

Dėl Vilniaus vandentiekio ir nuotekų valymo infrastruktūros rekonstrukcijos ir praplėtimo į naujus gyvenamuosius rajonus bus nutiestas miesto vandentiekis.

Mokyklų, ligoninių ir kitų viešųjų pastatų renovacija padidins energijos vartojimo efektyvumą mieste. Bendras plotas, kurio renovacijai skirta nauja paskola, yra apie 260 tūkst. kvadratinių metrų. Tikimasi, kad įgyvendinus projektą bendras pastatuose suvartojamos energijos kiekis per metus sumažės 23 GWh.

Šiaurės investicijų bankas yra daugiašalė finansų institucija, kurios akcininkai yra aštuonių šalių vyriausybės: Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos. Bankas finansuoja privačius ir viešuosius projektus šalyse narėse bei už jų ribų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.