Molėtų rajone nutiesta 111 km dviračių ir pėsčiųjų takų

Per praėjusius metus Molėtų rajone buvo įrengti 4 skirtingi maršrutai, kurių bendras ilgis siekia 111 kilometrų. Šie takai yra atviri ir jais gali naudotis tiek turistai, tiek sportuojantys kalnų dviratininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2012, 4:24 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:17 AM

Pirmą kartą atvykusiems žmonėms nepaklysti padės tiek spausdintiniai žemėlapiais, tiek GPS imtuvams specialiai sukurti maršrutų žemėlapiai, kuriuos galima nemokamai atsisiųsti iš interneto. Visi maršrutai yra skirtingo ilgio (nuo 17,7 km iki 40,5 km) ir sudėtingumo.

„Siekiame į Molėtų rajoną pritraukti kuo daugiau turistų ir dar šį mėnesį teiksime paraišką mūsų rajono dviračių takų infrastruktūros plėtros specialiajam planui parengti. Skiriame ypatingą dėmesį dviračių takams ir stengsimės sujungti visus takus į vieną tinklą“ – teigia Molėtų savivaldybės atstovas Marius Jakubauskas.

Beje, 2011 metais vykusiame Lietuvos dviračių maratonų taurės Belvilio etape buvo pristatytas didžiausias dviračių stovas Lietuvoje, kurio ilgis 20 m 20 cm ir talpina 32 dviračius.

Specialiomis nuorodomis žemėlapyje pažymėtais takais galima apvažiuoti Siesarties ir Bebrusų ežerus, taip pat pasigrožėti Baltųjų ir Juodųjų Lakajų pakrantėmis.

Siesarties dviračių takas siekia Mindūnuose esantį Ežerų žvejybos muziejų, kuriame eksponuojami senieji žvejybos įrankiai, todėl aktyvaus poilsio mėgėjai turi galimybę ne tik pasportuoti, bet ir susipažinti su krašto istorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.