Prabanga tviskančiuose autobusuose gyvūnams vietos nėra

Jei suplanavote į kelionę vykti naujais tarptautiniais autobusais ir pasiimti savo mylimą augintinį, teks susitaikyti su tuo, jog gyvūnui kelionę teks atidėti ir pasilikti namuose ar pas draugus. Net jei jūsų pūkuotas globotinis yra mielas šuniukas, murkiantis kačiukas ar kitas visuomenei pavojaus nekeliantis gyvūnėlis, naujuose „Lux express“ autobusuose važiuoti kartu jis negalės. Palikę savo ištikimą draugą namuose, jūs patys kelionės metu įsitaisę odinėse sėdynėse mėgausitės kino filmais, kondicionieriaus teikiama vėsa, karštais gėrimais ir kitais moderniais patogumais.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jul 12, 2012, 3:34 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:21 AM

Pasak bendrovės pardavimo vadovės Ievos Vainaitės, gyvūnų pervežimo problema ateityje bus sprendžiama, tačiau kol kas jų klientai savo augintinių su savimi gabentis negalės. „Naminių gyvūnų pervežimo galimybės atsisakėme atsižvelgdami į kitų klientų poreikius ir skundus. Tačiau turime idėjų ir planų, kuriuos įgyvendinę ateityje leisime klientams keliauti kartu su savo augintiniais“, - sakė I. Vainaitė.

Patikimiau už lėktuvą

Naujuose verslo klasės autobusuose įdiegtos technologijos, paverčiančios kelionę malonumu ar net poilsiu. Pasak I. Vainaitės, klientai, pasirinkę atnaujinto įmonės autobusų parko paslaugas, pamatys, kad keliauti autobusais verslo reikalais yra patogu, patikima ir nebrangu. „Kiekvienas keliautojas turi galimybę žiūrėti mėgstamus kino filmus ar klausytis radijo stočių. Verslo reikalais keliaujantys žmonės laiką gali išnaudoti ir darbui, nes tam suteiktos visos sąlygos – veikia bevielis internetas, aprūpiname naujausia spauda. Taip praleisti laiką kelionėje yra daug naudingiau, nei nuobodžiai ir ilgai vairuoti“, - kalbėjo pardavimo vadovė.

Anot Ievos, kelionė autobusu turi ypatingą privalumą – suteikia galimybę keliauti bet kokiomis oro sąlygomis. „Autobusas gali važiuoti per rūką ar audrą ir, prireikus, bet kada sustoti. O pavyzdžiui, lėktuvas tokių galimybių neturi, tad tikimybė, kad skrydis bus atidėtas, – didesnė“, - palygino pašnekovė. Be to, kaip sakė I. Vainaitė, kelyje sugedusį autobusą visuomet pakeis kitas, o keleiviams kelionė bus kompensuota įvairiomis nuolaidomis ir privilegijomis.

Mažiau keleivių – daugiau patogumo

Naujo „Lux express“ autobuso gale yra atskira privati zona, kurioje patogiai gali keliauti 10 keleivių. Čia įrengtos patogios sėdimos vietos labiau primena fotelius nei autobuso sėdynes. „Keleivis savo krėslą gali reguliuotis individualiai – atlošą nugarai, pakylą kojoms“, - privalumus dėstė I. Vainaitė. Pasak Ievos, visose sėdynėse yra sumontuoti saugos diržai, leidžiantys kelionės metu jaustis patikimai ir saugiai. Šiame autobuse įrengtos 38 sėdimos vietos, o įprastame autobuse jų būna 60.

Ištroškę ir išalkę keleiviai taip pat nepamiršti: „Klientai gali vaišintis gaiviaisiais ir karštais gėrimai ar užsisakyti užkandžių.“ Anot I. Vainaitės, kelionės metu galima naudotis autobuse įrengtu tualetu, o prireikus skubios pagalbos ar ištikus bėdai, vairuotojas visuomet sustabdys autobusą.

Naujuoju verslo klasės autobusu kelionės organizuojamos iš Vilniaus į Rygą bei Taliną. O vasaros pradžioje maršrutu Vilnius-Varšuva-Berlynas pradėjo važiuoti autobusai, pažymėti prekiniu ženklu „Simple Express“. Šiuose autobusuose taip pat įdiegta multimedijos sistema, leidžianti kelionės laiką praleisti turiningai. Šiais metais įmonė investavo 11,3 mln. Lt ir įsigijo 10 autobusų, kuriems ne daugiau kaip 5 metai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.