Lietuviai liks namie - Lenkijoje bankrutavo dar viena turizmo bendrovė

Specialiai LR, Varšuva

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

2012-07-13 17:15, atnaujinta 2018-03-18 04:30

Tiems lietuviams, kurie vasaros pabaigai bei rudeniui įsigijo Lenkijos turizmo agentūrų platinamas pigias keliones į šiltų kraštų kurortus, atėjo nerimo dienos.

Nepraėjus nė dviem savaitėms nuo septinto pagal pardavimo apimtis Lenkijos turizmo biuro „Sky Club“ bankroto šią šalį sukrėtė dar vieno biuro krachas.

Šiandien į Egipto kurortą Hurgadą iš Katovicų bei Varšuvos neišskrido firmos „Alba Tour“ kelialapius įsigiję klientai. Poznanės policija pranešė, kad šiame mieste įkurtos firmos vadovai paspruko iš biuro su visais dokumentais ir neatsiliepia į telefono skambučius.

Egipte poilsiavusiems bendrovės klientams pranešus, kad yra metami iš viešbučių, Didžiosios Lenkijos regiono vadovai skubiai ėmė organizuoti tautiečių pargabenimą. Penkių šimtų „Alba Tour“ turistų iš Egipto pargabenimas regionui kainuos 600 tūkst. zlotų, o firma buvo apdrausta 3 kartus mažesnei sumai.

Poznanės prokuratūra „AlbaTour“ vadovams iškėlė baudžiamąją bylą dėl galimo sukčiavimo, o policija aiškinasi, ar bankrutavusios firmos klientų nėra kituose žemynuose, mat biuras organizavo egzotiškas išvykas į tolimas šalis. Ši įmonė savo veiklą Lenkijoje pradėjo vos prieš pusmetį ir reklamavosi kaip dukterinė Italijos turistinės agentūros įmonė.

Prieš dvi savaites bankrutavusio „Sky Club“ klientų pargabenimas Mazovijos regiono vadovybei atsiėjo 30 mln. zlotų. Varšuvos prokuratūra aiškinasi, ar šios įmonės bankrotas nebuvo sąmoningai suplanuotas. Išvakarėse iš įmonės sąskaitų banke buvo išimti visi pinigai, o bilietai kelionėms buvo pardavinėjami net likus valandai iki bankroto paskelbimo.

„Sky Club“ agentų platintas keliones vasaros pabaigai bei rudeniui įsigijo ir keli šimtai lietuvių, kurie, kaip ir kiti aštuoniolika tūkstančių likimo draugų, niekur nebeišvyks. Keliasdešimt lietuvių po „Sky Club“ bankroto paskelbimo buvo priversti iš užsienio kurortų grįžti anksčiau, nei buvo suplanavę. Pinigus už prarastas ar sugadintas keliones atgauti šansų beveik nėra, nes „Sky Club“ buvo apdraustas mažesnei sumai, nei kad siekia jos finansiniai įsipareigojimai.

Šiuo metu skolų turi net 446 iš Lenkijoje veikiančių 3,2 tūkst. turizmo įmonių. Skolininkų ėmė gausėti prieš dvejus metus, kai dėl ekonominės krizės sumažėjo keliauninkų. 2010 m. turizmo biurų paslaugomis čia pasinaudojo 6,6 mln, o pernai jau tik 5,5mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.