Trauks komercines žuvis suryjančius tinklus

Ketvirtadienį Klaipėdoje į Baltijos jūrą išlydėtas laivas „Romastė“. Jis išplukdė komandą, siekiančią iš jūros išvalyti pamestą ar nuskendusią žvejybinę įrangą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-07-13 11:27, atnaujinta 2018-03-18 04:55

Baltijos jūroje kasmet prarandama nuo 5,5 tūkst. iki 10 tūkst. tinklų ir tralų. Jūroje jie lieka dėl įvairiausių priežasčių - kai kurie dingsta audrų metu, kiti tyčia išmetami žvejų. Nuskendę tinklai apauga dumbliais ir tampa „vaiduokliais“, į kuriuos dažnai įkliūna žuvys, paukščiai ar net jūrų žinduoliai, rašo „Vakarų ekspresas“.

Teigiama, kad pamesta žvejybinė įranga turi ypač žymų poveikį Baltijoje žvejojamoms komercinių rūšių žuvims, pavyzdžiui, menkėms, strimelėms, plekšnėms. Manoma, kad vien Lietuvos priekrantėje nuskendę tinklai gali sugauti iki 87 tonų žuvų.

Tad, finansuojant vienam Švedijoje privačia iniciatyva įsteigtam fondui, imtasi šalinti šiuos tinklus iš jūros Lietuvos teritoriniuose vandenyse. Akcija vyks visus metus. Per tą laiką planuojama ištraukti apie 6 tonas nuskendusių tinklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.