A. Zuokas: „Troleibusų neliks, o namus šildys saulė“

Vilniuje po dešimtmečio gali nelikti troleibusų ir išdygti saulės energija šildomų daugiabučių kvartalas, teigia Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf

Jul 14, 2012, 6:19 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:58 AM

„Per artimiausius dešimt metų mes iškelsime troleibusą iš Vilniaus ir keisime tramvajumi ir ekologiškais autobusais“, - penktadienį Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo diskusijoje Prienų rajone sakė A.Zuokas. Vilniaus meras taip pat tvirtino, kad šalies sostinės plotas daugiau nedidės.

„Vilnius yra keturis kartus didesnis už Paryžių, Barseloną, nes plėtra buvo netvari, visi statė kur nori“, - teigė A.Zuokas. Pasak jo, dėl to miesto viešojo transporto sistema veikia neefektyviai, nes Vilniuje yra per mažas gyventojų tankumas.

„Dėl to važiuoja transportas, kur beveik negyvena žmonių“, - sakė meras.

Meras tvirtino, kad gyventojų tankumą didinti bus bandoma, pramoninius miesto rajonus paverčiant gyvenamaisiais. A.Zuokas sakė, kad nori statyti nuomojamų butų kvartalą, kuris pats sau gamintų energiją.

„Norime statyti aštuonių namų bloką nuomojamų būstų, ir tie pastatai praktiškai nenaudos energijos, gaminsis patys energiją, šildymą, naudodami saulės energiją, vėją“, - sakė A.Zuokas.

A.Zuokas taip pat tikino, kad tarp artimiausių miesto plėtros planų yra siekis visiškai renovuoti Žirmūnų ir Naujininkų mikrorajonuose bei Savanorių prospektą esančius daugiabučius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.