Prie Baltojo tilto Vilniuje – pasikeitusi prieplauka

Verslininkas Aurelijus Kinas tikisi, kad jo iš savivaldybės išsinuomota prieplauka, kai jos antrajame aukšte bus įrengta kavinė, taps traukos centru ant vandens.

Mediniame antrajame prieplaukos aukšte planuojama įrengti kavinę ir vakarais rengti koncertus.<br>V. Balkūnas
Mediniame antrajame prieplaukos aukšte planuojama įrengti kavinę ir vakarais rengti koncertus.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas ("Sostinė")

2012-07-15 17:30, atnaujinta 2018-03-18 03:21

Kavinė, kurioje svečiai gurkšnoja vyną žvelgdami į upės tėkmę. Vakarais – koncertai, kai muzika nuplaukia vandens paviršiumi.

Tokią prieplaukos, kurią savivaldybė pirko už 100 tūkst. litų, ateitį regi ją išsinuomojęs verslininkas A. Kinas.

Atsirado antrasis aukštas

Smarkiai pasikeitusi prieplauka iš Neries užutėkio Baltąjį tiltą pasieks tik šią savaitę. Ją atplukdyti labai vėluojama.

Netrukus prieplaukoje turėtų užvirti gyvenimas. Juolab kad vietos joje atsirado daugiau. Tam A. Kinas paaukojo apie 30 kubinių metrų nuosavo miško prie Lavoriškių (Vilniaus r.).

Pats pripjovęs eglių lentų, vyras su pagalbininkais įrengė prieplaukos antrąjį aukštą.

Tiesa, jis buvo ir anksčiau, bet nepritaikytas lankytojams. Ant medinės pakylos bus įrengta kavinė, čia vyks koncertai.

Antrasis aukštas yra tokio pat ploto kaip ir pirmasis – per 170 kvadratinių metrų. Prieplaukoje jau įrengti tualetai, vandentiekis, kanalizacija.

„Darbo labai daug, o planų – dar daugiau”, – neslėpė profesionalus naras A. Kinas, turizmo verslą iškeitęs į prieplauką.

Nuomininkas triūsia pats

Anot vilniečio, iš pradžių prieplauka jam buvo pomėgis, o dabar – darbas.

Pritaikęs prieplauką kavinei, jis svajoja aplink ją sumontuoti pontonus. Tada prie prieplaukos bus galima priplaukti baidarėmis. Dabar ji yra nepatogi išlipti.

Kavinę A.Kinas rengia pats – dažo, šlifuoja, kala, obliuoja. Jam tenka rūpintis ir dokumentais, leidimais, kurių reikės prieš priimant svečius.

Pamėgo Nerį po kelionės

A.Kinas Nerį pamėgo, kai leidosi keliauti upe nuo Buivydžių. Įlipęs į plaustą šeštą valandą vakaro, jis Verkius Vilniuje pasiekė tik aštuntą ryto.

O prie Gariūnų atplaukė tiktai penktą valandą po pietų. Mat Neris – nesrauni upė, plausto greitis siekė vos pustrečio kilometro per valandą.

Pradžia – nesėkminga

Nors A.Kinas seniai svajojo apie prieplauką Neryje, verslo pradžia nebuvo sėkminga.

Į Vilnių atplukdyta prieplauka praėjusiais metais iki vasaros pabaigos riogsojo tuščia, nes vienas po kito sužlugo nuomos konkursai.

Pagaliau prieplauką išsinuomojo A.Kino bendrovė „Interturas”, bet Vilniaus apygardos teismas šį pavasarį jai iškėlė bankroto bylą.

Su „Interturu” savivaldybė nuomos sutartį buvo sudariusi penkeriems metams. Bendrovė įsipareigojo mokėti už nuomą po litą už kvadratinį metrą.

Prieplauka turėjo būti eksploatuojama jau nuo balandžio 1-osios.

Savivaldybė laivams švartuoti tinkamą prieplauką įsigijo iš Kauno, kai buvo panaikinti „Raketos” tipo laivų maršrutai į Nidą. Plukdant į Vilnių, prieplauka dugnu buvo ne kartą užkibusi už Neries sąnašų, akmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.