A. Sekmoko atsakymas dėl šilumos ūkio reformos – tyla

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija (LŠTA) iš energetikos ministro A. Sekmoko nesulaukė jokio atsakymo dėl planuojamos šilumos ūkio reformos. Šilumos ūkio rinkos dalyviams Energetikos ministerijos ruošiamas įstatymo projektas liko neatskleistas, nors ministras žiniasklaidoje žadėjo, kad bus „diskutuojama su visuomene, su šilumininkais“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2012, 12:44 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:33 AM

„Negavome jokios informacijos į asociacijos ministrui pateiktą raginimą supažindinti su ruošiamu projektu. Tokią ministro veiklą galima vertinti kaip politikavimą prieš artėjančius rinkimus“, - sakė LŠTA tarybos pirmininkas Andrius Janukonis.

Anot jo, A. Sekmoko tyla šilumininkų nenustebino. „Tikėjomės atsakymo į oficialų kreipimąsi, tačiau nepamiršome, kad ministras su šilumos ūkio rinkos dalyviais, specialistais ir mokslininkais vengia bendravimo jau ketvirtus savo kadencijos metus“, - teigė A. Janukonis.

Anot jo, LŠTA nenuleis rankų ir A. Sekmokui siųs pakartotinį laišką su raginimu pristatyti Energetikos ministerijos planuojamą šilumos ūkio reformą.

Prieš tai žiniasklaidoje A. Sekmokas užuominomis anonsavo, kad rugpjūtį po atostogų susirinkus Vyriausybei, Energetikos ministerija svarstymui pateiks įstatymo projektą, numatantį šilumos gamybos ir tiekimo veiklų atskyrimą, skelbiama LŠTA pranešime spaudai.

Tokius planus energetikai vertina skeptiškai. Eksperimentas atskirti šilumos gamybos ir tiekimo veiklas valstybės mastu iki šiol nebuvo įgyvendintas jokioje pasaulio šalyje.

Lietuvos energetikos ekspertai tvirtina, kad gamybos ir tiekimo atskyrimas norimo efekto neatneš ir tik pabrangins šilumą gyventojams.

Taip pat paaiškėjo, kad A. Sekmoko kalbos, esą Lietuvoje planuojama šilumos ūkio pertvarka atitinka trečiojo ES energetikos paketo reikalavimus, prasilenkia su tikrove.

Tai LŠTA asociacijai patvirtino tarptautinės centralizuoto šilumos tiekimo, vėsinimo ir kombinuotos šilumos bei elektros energijos gamybos asociacijos „Euroheat&Power“ prezidentas Birgeras Lauersenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.