Braške pramintas autobusas kauniečius ir džiugina, ir erzina

Iš Kauno į Čekiškę ir atgal rieda ne pirmos jaunystės autobusas, kurį šmaikštuoliai pakrikštijo „braške“. Tačiau keliauti šia seniena smagu ne visiems. Kai kurie keleiviai ja nuolat piktinasi ir skundžiasi.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Laikinoji sostinė“)

Aug 18, 2012, 12:30 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:33 AM

Ryškiais lipdukais su braškėmis apklijuoto priemiestinio autobuso pasirodymas Kauno autobusų stotyje dažnam keleiviui pakelia nuotaiką.

„Štai atvažiuoja mūsų senutė „braškė“. Ja važinėju kone kasdien. Labai peikti šio autobuso negaliu, nors norėtųsi sėdėti patogiau“, – tvirtino kaunietė Stasė Varanauskienė.

Kauno rajono gyventoja Ona Margincienė sakė, jog „braškės“ variklis gaudžia garsiai, tačiau tai jai netrukdo.

„Autobusu nuolat važinėja vieni kitus pažįstantys keleiviai. Kai įlipę pradedame kalbėtis, nekreipiame dėmesio nei į burzgesį, nei į senokas autobuso sėdynes“, – pasakojo moteris.

Ne visų keleivių apie „braškę“ atsiliepimai geranoriški. Čekiškėje dirbantis kaunietis Rolandas ja piktinasi nuo pirmųjų dienų.

„Įlipus į griuveną apima siaubas. Atrodo, kad važiuodama ji subyrės, iškris langai. „Braške“ autobusą reikia vadinti ne dėl lipdukų su braškėmis, o todėl, kad jis labai braška“, – įsitikinęs vyras.

Rolando teigimu, po pusantros valandos trunkančios kelionės kriokiančiu autobusu, kuriame dažnai tenka sėdėti atbulai įrengtose sėdynėse, jam kaskart skauda galvą ir ūžia ausyse.

Vyras ne kartą žodžiu ir raštu kreipėsi į bendrovę „Kautra“, kuriai priklauso autobusas, ir siūlė kuo greičiau senieną mesti lauk. Tačiau „braškė“ toliau dardėdama veža žmones.

Rolandas šią vasarą parodė iniciatyvą, kuria ragina keleivius rinkti pinigus naujam autobusui. Kol kas į tai rimtai nesureagavo niekas.

1991 metais Belgijoje pagamintas „Vanhool“ markės autobusas – viena seniausių keleiviams vežti skirtų „Kautros“ transporto priemonių.

Įmonė „braškę“ įsigijo prieš aštuonerius metus, nupirkusi Alytaus autobusų parką. Kurį laiką autobusas žmones vežiojo Dzūkijos sostinės gatvėmis. Prieš trejus metus jis pradėjo kursuoti po Kauno rajoną.

„Autobusas yra senas, tačiau techniškai sutvarkytas. Juo garsiai skundžiasi tik vienas keleivis. Dėl to net buvo sudaryta komisija, kuri, patikrinusi autobuso būklę, jam leido toliau kursuoti“, – sakė „Kautros“ vadovas Linas Skardžiukas.

Kultine tapusios „braškės“ kelionės gali baigtis jau šį rudenį, nes „Kautra“ žada pirkti dešimt naujų autobusų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.