Meras sušvelnino savo įsakymus - bilietai kainuos 2 litus

Vienkartiniai popieriniai bilietai po 2 litus Vilniaus viešajame transporte galios iki metų pabaigos, jų bus galima nusipirkti įprastinėse jų pardavimo vietose, naikinamas bagažo mokestis. Tai pirmadienį po pasitarimo savivaldybėje sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas, pažymėjęs, kad trukdžiai elektroninio bilieto platinimo sistemoje išspręsti, tačiau pačios sistemos įdiegimas reikalauja pataisymų ir papildymų.

„Vienkartiniai popieriniai 2 litų vertės bilietai galios iki metų pabaigos ir juos bus galima įsigyti tradicinėse platinimo vietose“, - sakė A. Zuokas.<br>R. Danisevičius
„Vienkartiniai popieriniai 2 litų vertės bilietai galios iki metų pabaigos ir juos bus galima įsigyti tradicinėse platinimo vietose“, - sakė A. Zuokas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

2012-08-20 18:45, atnaujinta 2018-03-17 06:37

„Todėl priimtas sprendimas, kad vienkartiniai popieriniai 2 litų vertės bilietai galios iki metų pabaigos ir juos bus galima įsigyti tradicinėse platinimo vietose. Tokiu būdu padėsime gyventojams be streso pereiti prie geresnės, pažangesnės ir patogesnės sistemos per tam tikrą laiką“, - sakė A. Zuokas.

Ir toliau bus galima įsigyti vienkartinių bilietų su nuolaida, išliks galimybė jų įsigyti iš vairuotojo.

Taip pat įvesta 10 minučių tolerancijos riba valandiniam bilietui ir 30 minučių bilietui persėdimui, t.y. jei žmogus nusipirko bilietą valandai, kažkuriuo metu reikia persėsti, jis turės papildomų 10 minučių.

Be kita ko, artimiausiame Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje planuojama panaikinti mokestį už bagažą, nes ši Susisiekimo ministerijos patvirtinta tvarka sudėtingai įgyvendinama, o miesto visuomeninis transportas pajamų turi nedaug.

Pasak A. Zuoko, elektroninis bilietas bus naudingesnis ir patogesnis keleiviams, kuriems reikia persėsti, mėnesiniai bilietai išliks tik elektroninės formos.

„Paprastas bilietėlis lieka tik tiems žmonėms, kurie retai naudojasi visuomeniniu transportu, kurie gali skirti laiką važiuoti be persėdimo ilgą laiką ir gal šiandien dar bijo naujovių, o kaip žinote, Vilniuje 75 proc. keleivių naudoja mėnesinius bilietus, 25 proc. - vienkartinius bilietus. Bandome atsižvelgti į tų žmonių nuogąstavimus“, - dėstė meras.

Žadama tris kartus padidinti „Vilniečio kortelės“ platinimo tinklą. Jos ateityje turėtų būti platinamos pašte, prekybos centruose ir kitur.

Į Vilniečio kortelę bus galima arba įsikelti bilietų, arba pervesti pinigų. Kol kas tai galima daryti kioskuose, o rugsėjį bus galima daryti bankinius pavedimus.

Įlipus į troleibusą ar autobusą specialiame terminale bus galima arba panaudoti vieną kortelėje esančių bilietų, arba už ten esančius pinigus įsigyti norimą bilietą. Jei į troleibusą įlips kontrolieriai, jie matys, kada, kuriame troleibuse ar autobuse ir kurioje vietoje bilietas buvo panaudotas.

Su Vilniečio kortele bus galima pirkti bilietus ir maršrutiniuose taksi. Vėliau, žada savivaldybė, bus galima kortele atsiskaityti už automobilių stovėjimą, už važiavimą savivaldybei priklausančiu taksi ir pan.

Nors 30 minučių, 60 minučių bei 30 dienų bilietai reklamuojami daugiausia, bet galima įsigyti ir kitokių bilietų.

Sostinėje galios 1, 3 bei 10 parų bilietai. Taip pat 90, 180 bei 270 dienų bilietai. Visus ilgiau kaip 30 dienų galiojančius bilietus galima įsigyti su nuolaida, jei jais bus naudojamasi tik darbo dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.