Dėl naujų elektroninių bilietų Vilniuje vis dar pasitaiko sutrikimų

Vilniaus elektroniniai viešojo

Senieji elektroniniai bilietai turėtų būti keičiami naujomis Vilniečio kortelėmis.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Senieji elektroniniai bilietai turėtų būti keičiami naujomis Vilniečio kortelėmis.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2012, 1:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:21 AM

„Vakar buvo sutrikimų, ne tik vakare, bet ir dieną fiksavome serverio sutrikimus iš „Susisiekimo paslaugų“ pusės. Mes iš savo pusės perkrovėme visą sistemą, kiek žinau, tiek vakar vakare, tiek šiandien ryte sistema jau nebemetė klaidų“, - BNS antradienį sakė bendrovės „Lietuvos spauda“ elektroninių produktų grupės vadovas Nerijus Orvidas.

Jo teigimu, sutrikimai nepriklauso nuo „Lietuvos spaudos“ - klaidos įvyksta savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ pusėje.

„Tie sutrikimai nuo mūsų nepriklauso, jeigu „Susisiekimo paslaugų“ serveriuose kažkas vyksta, mes prie jų jungtis neturime teisės, tai mes negalime daryti įtakos tam tikrai proceso daliai“, - aiškino N. Orvidas.

„Vaskotos“ direktoriaus pavaduotoja Ekaterina Eliyasheva BNS taip pat sakė, kad naujųjų bilietų pardavimas vyksta „nelabai sklandžiai“.

„Visko būna. Dirbam, stengiamės. Yra klaidos, yra pakeitimų, nelabai sklandžiai, bet dirbame“, - teigė „Vaskotos“ atstovė.

Iš viso Vilniuje yra apie 115 bilietus turinčių platinti „Lietuvos spaudos“ ir 35 „Vaskotos“ kioskai. Juose senieji elektroniniai bilietai turėtų būti keičiami naujomis Vilniečio kortelėmis.

Naujosios kortelės pradėtos platinti praėjusį trečiadienį, tačiau iš pradžių daugumoje kioskų fiksuota sutrikimų.

Po to, kai naujos sistemos nepavyko paleisti sklandžiai, pirmadienį savivaldybėje vykusiame pasitarime nuspręsta, kad Vilniuje iki Naujųjų metų bus prekiaujama ir popieriniais viešojo transporto bilietais.

Taip pat savivaldybė žada, kad bus įvesta „10 tolerancijos minučių“ - kontrolieriai nebaus, jei keleivis viešajame transporte užtruks 10 minučių ilgiau nei galioja nusipirktas bilietas.

Įvedus naują elektroninio bilieto sistemą, vienkartinius bilietus keičia 30 ir 60 minučių elektroniniai bilietai, kuriuos pažymėję keleiviai gali persėsti iš vienos transporto priemonės į kitą, nežymėdami naujo bilieto.

Mėnesio bilietus keičia 30 dienų bilietai, kurie galioja 30 kalendorinių dienų pirmą kartą juos pažymėjus.

Pasak „Lietuvos spaudos“ atstovo N. Orvido, ir Kaune, ir Klaipėdoje įvedus elektroninį bilietą iš karto neatsisakyta popierinės alternatyvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.