Baudas skirs tik keleiviams be jokio bilieto

Siekiant išvengti eilių bilietų platinimo vietose rugsėjo pirmosiomis dienomis, nutarta senąsias elektroninio bilieto korteles, kuriose yra mėnesio bilietas rugpjūčiui, jau dabar keisti į naująsias Vilniečio korteles. Keleiviai, keičiantys kortelę su bilietu rugpjūčiui ir papildę naująją kortelę 30 dienų bilietu, bilieto gali neaktyvinti iki rugsėjo 1 dienos.

Baudžiami bus tik tie keleiviai, kurie neturės jokio bilieto.<br>J. Stacevičius
Baudžiami bus tik tie keleiviai, kurie neturės jokio bilieto.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

Aug 24, 2012, 10:57 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:38 AM

„Dažniausiai keleiviai bilietą naujam mėnesiui perka paskutinėmis dienomis. Vis dėlto, korteles keis ir pildys tūkstančiai keleivių vienu metu, tad, siekdami, kad bilietų platinimo vietose nesusidarytų eilės, rekomenduojame korteles pasikeisti jau dabar. Garantuojame, kad net ir turintys neaktyvintą 30 dienų ar ilgesnio galiojimo bilietą iki rugsėjo 1 dienos nebus baudžiami keleivių kontrolės“, - SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorius sako Gintas Bliuvas.

Pasak G. Bliuvo, baudžiami gali būti nebent tie keleiviai, kurie važiuoja iš viso be jokio bilieto.

Senosios bilieto kortelės naujomis Vilniečio kortelėmis keičiamos nemokamai iki metų pabaigos. Be to, nuspręsta iki metų pabaigos platinti ir panaudoti vienkartinius popierinius bilietus, kainuojančius 2 litus, arba 1 ir 0,4 lito tam tikrą lengvatą turintiems keleiviams. Taip pat 30 ir 60 minučių bilietams įvestas 10 minučių tolerancijos laikas persėdimui. Artimiausiu metu sostinės viešajame transporte bus panaikintas ir bagažo mokestis.

Vilniečio kortelę galima papildyti norima pinigų suma ir elektroniniais bilietais. Jeigu keleiviui taikoma nuolaida, pirmą kartą keičiant ar perkant naują kortelę reikia nurodyti, kokia nuolaida bilietams turi būti taikoma: 80 procentų (visiems bilietams), 50 procentų (visiems bilietams) ar studentams/moksleiviams taikomos nuolaidos (50 proc. 30 ir 60 minučių bilietams, 80 proc. - visiems kitiems bilietams).

Kortelėje esančius pinigus galima naudoti pažymint 30 arba 60 minučių bilietą sostinės viešajame transporte. Tam reikės kortele paliesti geltonąjį komposterį, pasirinkti norimos rūšies bilietą ir dar kartą palietus komposterį aktyvinti pasirinktą bilietą. Kiekvieną kitą kartą palietus komposterį, jame bus rodoma informacija apie pinigų likutį kortelėje ir bilieto galiojimo trukmė.

Nuo rugpjūčio 15 dienos įsigyti 30 dienų bilietai ir 30 dienų bilietai, galiojantys tik darbo dienomis, galios 30 kalendorinių dienų pirmą kartą juos pažymėjus. Pavyzdžiui, pirmą kartą pažymėjus bilietą rugsėjo 7 dieną, bilietas galios iki spalio 6 dienos imtinai.

Visi naujieji bilietai skirti važiuoti tiek autobusais, tiek troleibusais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.