„Ryanair“ planuoja įsigalėti Airijos rinkoje

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ bando perimti savo didžiausios konkurentės Airijoje oro linijų bendrovės „Aer Lingus“ valdymą, tačiau tokį pasiūlymą tirs Europos komisija, kuri susirūpino dėl kompanijų konkurencijos regione, praneša BBC. „Ryanair“ aviakompanija siūlo skrydžius iš Lietuvos į Jungtinę Karalystę, Skandinavijos ir Vakarų Europos šalis, o „Aer Lingus“ Lietuvoje skraidina keleivius maršrutu Vilnius – Dublinas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2012, 4:18 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:02 AM

„Sujungti „Ryanair“ su „Aer Lingus“ yra puiki galimybė suformuoti stiprią Airijos skrydžių kompaniją, kuri galėtų konkuruoti su didžiausiomis Europos aviakompanijomis“, - sakė Michaelas O'Learys. „Ryanair“ vadovas teigė, kad sprendimą įsigyti „Aer Lingus“ akcijų paskatino Airijos vyriausybės pranešimas apie parduodamą dalį.

„Ryanair“, kuriai priklauso maždaug 30 proc. „Aer Lingus“ akcijų, norėtų įsigyti šiuo metu Airijos Vyriausybės valdomus 25 proc. akcijų. Už jas pasiūlyta beveik 2,4 mlrd. litų (694 mln. eurų), o tai gerokai didesnė kaina nei "Aer Lingus" akcijos kainuoja biržoje. Vyriausybė šias akcijas rengiasi parduoti, ieškodama, kuo užkamšyti biudžeto skyles. Akcijomis domisi ir kiti "Aer Lingus" dalininkai - ypač Jungtinių Arabų Emiratų oro linijų bendrovė "Etihad",  šiuo metu valdanti apie 3 proc. akcijų. 

Tai jau trečias "Ryanair" mėginimas perimti "Aer Lingus". 2006 metais sandėriui paprieštaravo Europos Komisija. "Ryanair" šiuo metu taip pat yra apskųsta Jungtinės Karalystės konkurencijos komisijai. Jei įtarimai pasitvirtintų kompanijai gali tekti parduoti ir šiuo metu turimą "Aer Lingus" akcijų dalį.

"Aer Lingus" kompanija savo akcininkus ragina atmesti "Ryanair" pasiūlymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.