Į Šiaulių oro uostą žadama investuoti per 200 mln. litų

Šiaulių miesto strateginės plėtros taryba sudarė Šiaulių miesto savivaldybės 2014-2020 metais planuojamų įgyvendinti projektų parengtinį sąrašą. Jame Šiaulių oro uostui numatyti net penki projektai, kurių bendra vertė - per 200 milijonų litų. Kas investuos ir valdys šiuos pinigus? - klausia „Šiaulių kraštas“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2012, 12:39 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:36 AM

Savivaldybės Investicijų ir miesto plėtros skyrius pateikė projektą, kuriame 2015 - 2020 metais, didinant miesto ekonomikos konkurencingumą, planuojama į bendrą Šiaulių oro uosto ir Viešojo logistikos centro plėtrą investuoti 180 milijonų litų.

Apskaičiuota, kad Šiaulių miesto savivaldybės indėlis galėtų sudaryti 27 milijonus litų, o Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšos - 153 milijonus litų.

Pats Šiaulių oro uostas pateikė keturis investicinius projektus, užtikrinsiančius kelių, aviacijos, transporto, intelektinių transporto sistemų plėtrą.

2015-2019 metais 20 milijonų litų planuojama investuoti į orlaivių aptarnavimo, nuotekų šalinimo, inžinerinės infrastruktūros įrengimą oro uosto teritorijoje. Trys milijonai nuo šios sumos būtų Savivaldybės indėlis, o 17 milijonų - ES lėšos.

Penkis milijonus litų kainuojantis projektas - orlaivių stovėjimo aikštelių ir riedėjimo takų įrengimas ir modernizavimas - planuojamas 2015-2018 metais. Savivaldybės lėšos - 750 tūkstančių litų, ES - 4,25 milijono litų.

Už milijoną litų 2016-2019 metais planuojama įrengti naują keleivių terminalą. Savivaldybės indėlis būtų 150 tūkstančių litų, ES - 750 tūkstančių litų.

Dar vienas projektas, planuojamas įgyvendinti 2015-2016 metais - keleivių ir krovinių saugumo užtikrinimas, diegiant stebėjimo, pavojų aptikimo sistemas. 150 tūkstančių litų - Savivaldybės indėlis, 0,75 milijono litų - ES struktūrinių fondų lėšos.

Ar šimtus milijonų litų valdytų projektų teikėjai - Savivaldybės Investicijų ir miesto plėtros skyrius bei Šiaulių oro uostas?

Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėjos Aistės Žalevičienės teigimu, kol kas nėra aiškus pinigų valdytojas, nes tai priklausys nuo projektų finansavimo sąlygų, kurios dar nėra parengtos.

Strateginės plėtros tarybos pirmininko pavaduotoja, partijos Tvarka ir teisingumas narė, Šiaulių vicemerė Daiva Matonienė tikino, kad tai tik planai ir projektai.

„Iki šių planų įgyvendinimo dar toli gražu. Kol kas renkamas tik poreikis, kaip miestas galėtų plėstis, vystytis ir investuoti“, - „Šiaulių kraštui“ sakė D. Matonienė.

Vicemerės teigimu, renkamos paraiškos, kas ką planuoja, o sprendimai dėl planų realizavimo bus daromi vėliau.

„Šiuo atveju dėl planų įgyvendinimo spręs ne tik Šiaulių miesto Savivaldybė, bet ir Šiaulių regiono plėtros taryba. Šie Šiaulių miesto planai bus įtraukti į bendrą Šiaulių regiono plėtros planą. Kol kas pinigų skirstymas per Vidaus reikalų ministeriją šiems projektams taip pat dar nėra aiškiai patvirtintas“, - sakė D. Matonienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.