„Lufthansa“ streikas sujauks ir lietuvių planus (papildyta)

Vokietijos bendrovės „Lufthansa“ darbuotojų streikas sujauks ir lietuvių planus. Bendrovė „Litcargus“, mūsų šalyje atstovaujanti vokiečių aviakompanijai, gavo pranešimą, kad antradienį atšaukiamas vakarinis skrydis į Vilnių iš Frankfurto. Neįvyks ir trečiadienio skrydis į Frankfurtą iš Vilniaus 6 val. ryto.

Šiandien atšaukiamas vakarinis skrydis į Vilnių iš Frankfurto. Neįvyks ir rytojaus skrydis į Frankfurtą iš Vilniaus 6 val. ryto.<br>Reuters
Šiandien atšaukiamas vakarinis skrydis į Vilnių iš Frankfurto. Neįvyks ir rytojaus skrydis į Frankfurtą iš Vilniaus 6 val. ryto.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Reuters, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2012, 3:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:21 PM

Tuo tarpu šiandien 14 val. 10 min. Vilniaus oro uoste laukiama nusileidžiant „Lufthansa“ lėktuvo iš Frankfurto. Tas pats orlaivis 14 val. 55 min. išskris atgal.

„Jau vykstant streikui gavome pranešimą, kad lėktuvas į Vilnių vis dėlto pakilo“, - sakė „Litcargus“ atstovė. Anot jos, vakarinio reiso (lėktuvas Vilniuje įprastai leidžiasi 23 val. 55 min.) atšaukimas taip pat siejamas su streiku, nors tuomet jis jau turėtų būti pasibaigęs.

Maršrutu Frankfurtas-Vilnius skraido „Boeing“ lėktuvai, kuriuose – pusantro šimto vietų.

Kaip praneša „Lufthansa“, šiandien streikas vyksta trijuose Vokietijos oro uostuose: 5-13 val. – Berlyno-Tėgelio oro uoste, 6-14 val. – Frankfurto oro uoste, o nuo 13 val. iki vidurnakčio – Miuncheno oro uoste.

„Lufthansa“ pilotai ir palydovai streikavo ir praėjusį penktadienį. Taip jie siekia palankesnio darbo grafiko ir didesnio atlyginimo.

Primename, kad  antradienį protesto akcija prasidėjo 5 val. ryto Berlyno laiku ir truks aštuonias valandas.

Jau pirmadienį skrydžių palydovai pranešė apie kitą dieną planuojamą pakartotinį streiką. Pastarąjį kartą protesto akcija buvo surengta penktadienį, rugpjūčio 31 dieną. Dėl jos buvo atšaukta beveik 200 „Lufthansa“ skrydžių, kuriais turėjo skristi 26 tūkst. keleivių. Streiko padariniai buvo juntami dar šeštadienį, o sekmadienį padėtis normalizavosi. Dėl atšauktų skrydžių oro transporto bendrovė patyrė milijonus eurų nuostolių.

Profsąjunga ir oro linijų bendrovė jau metus ginčijasi dėl darbo valandų skaičiaus. Be to, darbuotojai nori, kad jų atlyginimai padidėtų 5 procentais. Atlyginimai nebuvo didinti jau trejus metus. Galutinis „Lufthansa“ pasiūlymas buvo atlyginimus didinti 3,5 proc., tačiau profsąjunga su tokiu siūlymu nesutiko. Be to, protestuojama prieš neetatinių darbuotojų samdą.

Streikas surengtas Nepriklausomos skrydžių palydovų organizacijos (UFO), atstovaujančios 19 tūkst. „Lufthansa“ skrydžių palydovų interesams, iniciatyva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.