Klaipėdos uostas apribojo investicijas į SGD terminalą

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, gindama savo interesus, nustatė „lubas“, kiek ji investuos į suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo krantinę. Jeigu ši kainuos daugiau, perviršį turės dengti „Klaipėdos nafta“. Pagaliau, sutarusios dėl maždaug 50 ginčytinų dalykų, Uosto direkcija ir „Klaipėdos nafta“ pasirašė papildomą susitarimą, kuris papildys jų liepos 5 d. pasirašytą bendradarbiavimo sutartį. Taigi dabar bus užtikrintos direkcijos ir bendrovės atsakomybės ribos bei finansiniai įsipareigojimai statant SGD terminalo krantinę.

Sutarta, kad Uosto direkcijos investuojama suma turėtų sudaryti 54,2 mln. litų, skaičiuojant ir PVM - 66 mln. litų.<br>V. Balkūnas
Sutarta, kad Uosto direkcijos investuojama suma turėtų sudaryti 54,2 mln. litų, skaičiuojant ir PVM - 66 mln. litų.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2012, 10:55 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:28 PM

Gegužę „Klaipėdos naftos“ verslo plane buvo numatyta, kad ši krantinė kainuos 276 mln. litų, birželį - 176 mln. litų, įsikišus Uosto direkcijos samdytiems ekspertams, kurie pagrindė kainas, krantinės kaina sumažėjo iki 131 mln. litų.

Sutarta, kad Uosto direkcijos investuojama suma turėtų sudaryti 54,2 mln. litų, skaičiuojant ir PVM - 66 mln. litų, o „Klaipėdos naftai“ teks investuoti į krantinės suprastruktūrą apie 65 mln. litų. Pastarosios investicijos bus kompensuojamos per dujų tarifą. Pagal sutartį, „Klaipėdos nafta“ turėtų rangovui apmokėti viską, t. y. 131 mln. litų, o Uosto direkcija jai kompensuos tik už infrastruktūrą - už pačią krantinę. Direkcijos investicijų suma - 66 mln. litų plius 15 proc. užsakovo rezervas. Pasak uosto generalinio direktoriaus Eugenijaus Gentvilo, jeigu pasirašius rangos darbų sutartį kaina būtų didesnė, jos perviršį turės prisiimti „Klaipėdos nafta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.