Nemokamas viešasis transportas Kauno senjorams - tik vienai dienai

Spalio 1 dieną Kauno senjorai turi galimybę nemokamai naudotis miesto viešuoju transportu - šiandien švenčiama Pagyvenusių žmonių diena. Pasak Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, jau kelinti metai spalio 1-ąją pensinio amžiaus žmonės gali nemokamai važinėti miesto autobusais ir troleibusais. Tokį sprendimą 2010 m. inicijavo Kauno miesto tarybos Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komitetas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2012, 2:25 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:03 AM

„Taip norėjome atkreipti dėmesį į vyresnio amžiaus žmones. Šiandien vyks komiteto posėdis, ir jame ketinu pasiūlyti naują idėją. Šiuo metu pagal LR įstatymus tik 70 metų sulaukusiems senjorams taikoma lengvata už važiavimą viešuoju transportu mokėti pusę kainos. Aš noriu pasiūlyti, kad tokia lengvata būtų taikoma pensininkams nuo 69-erių, kitais metais – nuo 68, ir taip kasmet mažinant amžių, kol bus pasiekti 65-eri metai, kai žmogus išeina į pensiją. Tikiuosi, kad komitetas pritars mano siūlymui kitų metų miesto biudžete numatyti lėšų bilietų kompensavimui“, – pasakojo komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė.

Tarybos narė L. Kudarienė prieš ketverius metus taip pat inicijavo Kauno Senjorų tarybos steigimą. Šiandien 12 val. prie savivaldybės bus šventinama tarybos vėliava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?