Paskelbti Vilniaus ir Kauno viešųjų logistikos centrų konkursai

AB ,,Lietuvos geležinkeliai“ paskelbė Intermodalinių terminalų Vilniaus ir Kauno viešuosiuose logistikos centruose (VLC) rangos darbų pirkimo konkursus. Planuojama, kad sutartys dėl rangos darbų atlikimo bus pasirašytos jau šių metų pabaigoje, o realūs statybos darbai prasidės nuo kitų metų pavasario.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2012, 2:16 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:21 AM

Vilniaus VLC intermodalinis terminalas bus statomas šalia Vaidotų geležinkelio stoties. Tai itin patogi vieta, nes šalia planuojamas pietinis Vilniaus aplinkkelis bei plėtojama Vilniaus logistikos parko teritorija, užimsianti 360 ha. Planuojama, kad iki 2014 m. vasaros šioje teritorijoje iškils Vilniaus VLC bei muitinės administracinis pastatas, konteinerių aptarnavimo centras, 30 vietų sunkvežimių aikštelė, maždaug 560 m ilgio konteinerinė aikštelė su ožiniu kranu bei 4 geležinkelio keliais, galinti aptarnauti planuojamą 60 tūkst. sąlyginių konteinerių (TEU) per metus.

Esant poreikiui šias apimtis bus galima didinti iki 150 tūkst. TEU per metus. Iki Vilniaus VLC teritorijos bus nutiestas automobilių kelias, kuris aptarnaus ir Vilniaus logistikos parko įmones bei susijungs su šiuo metu baigiamu statyti II etapo Vilniaus pietiniu išoriniu aplinkkeliu.

Kauno VLC intermodalinis terminalas bus statomas Palemono kelyne, šalia pagrindinės Lietuvos magistralės Vilnius-Kaunas-Klaipėda. Aplink šią vietą kuriasi logistikos įmonės bei yra įsikūrusi Kauno laisvoji ekonominė zona. Planuojama, kad iki 2014 m. vasaros šioje teritorijoje bus pastatytas intermodalinis terminalas, galintis aptarnauti skirtingų vėžių (numatyti du 1520mm ir du 1435mm) geležinkelius, konteinerinė aikštelė su ožiniu kranu, galinti aptarnauti iki 100 tūkst. TEU per metus. Taip pat bus rekonstruoti automobilių keliai iki terminalo, viadukas.

Pasak Krovinių vežimo direkcijos direktoriaus pavaduotojo plėtrai Sauliaus Stasiūno, tokio tipo projektai Lietuvoje įgyvendinami pirmą kartą. Tikimasi, kad jie turės naudos ne tik šalies, bet ir viso Baltijos šalių regiono ekonomikai.

„Efektyviau išnaudojami geležinkeliai ir reguliariai kursuojantys šaudykliniai traukiniai paskatins šalies transporto plėtrą bei krovinių vežimus, - teigia S. Stasiūnas. - Viešųjų logistikos centrų vietos parinktos ne tik dėl patogaus susisiekimo, bet ir dėl galimybės šalia esančiose teritorijose plėtoti ūkinę veiklą. Aplink Viešuosius logistikos centrus besikuriančios įmonės sukurs ne tik papildomas darbo vietas - jos, surenkamų mokesčių pavidalu, papildys savivaldybių ir valstybės biudžetus“.

Terminalų teikiamomis paslaugomis itin aktyviai domisi tiek logistikos, tiek mažmeninės prekybos įmonės, su kuriomis jau vedamos derybos dėl jų veiklos plėtojimo ir paslaugų teikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.