Jungtinėse Valstijose – jau ir nemokamos kelionės

Elektromobilių gamintoja „Tesla Motors” Jungtinėse Amerikos Valstijose įrengė elektros stotelių „Supercharger” tinklą, kur „Model S” automobilių savininkai transporto priemones gali įkrauti nemokamai.

Daugiau nuotraukų (1)

BBC, LR

Oct 11, 2012, 1:01 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:01 AM

Pirmosios šešios stotelės įrengtos Kalifornijoje, Nevadoje ir Arizonoje. Tačiau iki 2015-ųjų „Tesla Motors” planuoja plėsti tinklą iki 100 stotelių.

Per pusę valandos stotelėse „Supercharger” galima įkrauti automobilį tiek, kad juo galima nuvažiuoti apie 240 kilometrų. Tai reiškia, kad vidutiniu 60 kilometrų per valandą greičiu nesustodamas automobilis gali važiuoti keturias valandas.

Tiesa, tuo naudotis gali tik vieninteliu „Tesla Motors” gaminamu modeliu – sedanu „Model S” besinaudojantys vairuotojai. Bet jau kitais metais bendrovė planuoja pasiūlyti naujų modelių.

O dabar galima rinktis dvi „Models S” versijas su skirtingomis ličio baterijomis. Su bazine baterija, jos nepapildžius, galima važiuoti 256 kilometrus, o su talpesne – 480 kilometrų.

„Supercharger” tinklas bus plečiamas, jo stotelių bus įrengta visuose pagrindiniuose Amerikos keliuose. Europoje ir Azijoje pirmąsias šio tinklo stoteles planuojama įrengti jau 2013 metų antrąjį pusmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.