Dokumentų klastojimo šešėlis aptemdė vežėjų asociacijos rinkimus

Kilus įtarimams dėl neskaidrių Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidiumo rinkimų, vežėjų prašymu Vilniaus apygardos teismas ėmėsi svarstyti bylą dėl galimo dokumentų klastojimo. Portalo lrytas.lt duomenimis, praėjusiais metais kongrese galimai neteisėtai išrinkti revizijos komisijos nariai Vidmantas Pelėda, Alicija Monkevič ir Mykolas Drėgva bei prezidiumo narys Juozo Kuklys.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

2012-10-30 17:04, atnaujinta 2018-03-15 18:53

Nors vežėjų asociacijos prezidento rinkimai praėjo sklandžiai, prezidiumo rinkimai sukėlė įtarimų asociacijos nariams. Nepatenkinti pernai spalio 7 d. vykusio „Linavos“ kongreso balsų skaičiavimo komisijos pirmininko Mindaugo Kaperio veiksmais, vežėjai kreipėsi į teisėsaugos institucijas.

Daugybinius pažeidimus, kuriuos užfiksavo kiti balsų skaičiavimo komisijos nariai, privertė juos kreiptis ir į prokurorus.

Lrytas.lt turi žinių, kad žmonės, nepatenkinti rinkimų rezultatais, prašė tos pačios komisijos perskaičiuoti rinkimų balsus. Tai daryti kategoriškai atsisakė komisijos pirmininkas M. Kaperis.

Aklavietėje atsidūrę asociacijos nariai padedami antstolių perskaičiavo balsus. Antstoliams atvėrus balsadėžes vežėjai rado tvarkingai užpildytus biuletenius, ant kurių buvo balsų skaičiavimo komisijos pirmininko parašas ir prierašas, kad biuletenis pripažintas negaliojančiu.

Teisme vežėjai siekia įrodyti, kad visa asociacijos revizijos komisija patvirtinta neskaidriai ir neteisėtai, o prezidiumo narys J. Kuklys taip pat išrinktas įsikišus balsų skaičiavimo komisijai. Teismo sprendimas bus paskelbtas lapkričio pabaigoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.