Kaune bus surenkamos tekstilės atliekos

Nauja paslauga - dėvėtos tekstilės atliekų surinkimas - spalį pradėta teikti kauniečiams. Trijose Kauno seniūnijose, daugiabučių kiemuose, greta antrinių žaliavų rūšiavimo konteinerių pastatyti ir skirtieji tekstilei.

Šį rudenį penkiose Kauno seniūnijose iš viso bus pastatyta 160 konteinerių su užrašu „Dėvėta tekstilė“.<br>P. Mantautas
Šį rudenį penkiose Kauno seniūnijose iš viso bus pastatyta 160 konteinerių su užrašu „Dėvėta tekstilė“.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 30, 2012, 3:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:02 PM

Aplinkosaugininkų teigimu, atskirai surenkant tekstilės gaminius mažinamas atliekų, patenkančių į sąvartynus, kiekis. Sintetiniai pluoštai sąvartynuose suyra tik per 30-40 metų, o vilnoniai audiniai irdami išskiria metano dujas.

Šį rudenį penkiose Kauno seniūnijose iš viso bus pastatyta 160 konteinerių su užrašu „Dėvėta tekstilė“. Kol kas jų Kauno daugiabučių kiemuose yra 60. Į šiuos konteinerius kauniečiai gali mesti dėvėtus drabužius, avalynę, iš tekstilės pagamintus namų apyvokos daiktus, tekstilinius žaislus. Konteineriai sukonstruoti taip, kad iš jų ištraukti drabužius ir daiktus neįmanoma.

Bendrovės „Kauno švara“ Antrinių žaliavų parengimo skyriaus vyriausiasis vadybininkas Deividas Streikus užsiminė apie atvejus, kai atsikratydami senų daiktų žmonės netyčia išmeta į konteinerį ir piniginę ar dokumentus.

„Kaune visada yra konteinerius prižiūrinčios įmonės darbuotojas, turintis raktą nuo konteinerių. Kartais pasitaiko, kad su rankine žmogus išmeta piniginę ar dokumentus. Būna, kad žmogus persigalvoja ir nori atgauti išmestą daiktą ar drabužį. Tokiais atvejais darbuotojas atrakins konteinerį“, - aiškino D. Streikus.

Dėvėtai tekstilei skirtų konteinerių jau yra Klaipėdoje, Vilniuje ir Neringoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.