Fukušimos operatorė siekia tolesnės vyriausybės paramos

Japonijos Fukušimos atominės jėgainės operatorė TEPCO siekia gauti tolesnę vyriausybės finansinę paramą ir teigia, kad avarijos likvidavimo darbų kaina gali būti dvigubai didesnė nei iš pradžių numatytoji 5 trln. jenų (62,5 mlrd. JAV dolerių) suma, informuoja AP.

Pirmąkart po tragedijos Fukušimos elektrinės teritorijoje apsilankiusiems žurnalistams matuoti radiaciją – kone pramoga, o darbuotojams tai – kasdienybė.<br>AP
Pirmąkart po tragedijos Fukušimos elektrinės teritorijoje apsilankiusiems žurnalistams matuoti radiaciją – kone pramoga, o darbuotojams tai – kasdienybė.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 7, 2012, 11:40 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:55 PM

TEPCO jau gavo 1 trln. jenų gelbėjimo paketą ir buvo nacionalizuota. Kompanija padidino kainą už elektrą, kad atgautų išlaidas, kurias turėjo padengti įvykus nelaimei Fukušimos jėgainėje. Tai buvo didžiausia branduolinė krizė nuo 1986 metų Černobylio nelaimės.

Kompanijos vadovai trečiadienį pristatė planą, skirtą sumažinti išlaidas ir padidinti TEPCO konkurencingumą, tačiau sakė, kad bendrovė negali susitvarkyti su didelėmis jėgainės uždarymo ir avarijos likvidavimo darbų išlaidomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.