Lietuviai tirs, kaip mašinų degalų bakus pripildyti vandenilio

„SG dujos Auto“ trečiadienį pradės vandenilinių degalų eksperimentinių tyrimų laboratorijos statybą.

Mokslininkai tirs kaip transporto priemonėse panaudoti vandenilio ir gamtinių dujų mišinį hidrometaną.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Mokslininkai tirs kaip transporto priemonėse panaudoti vandenilio ir gamtinių dujų mišinį hidrometaną.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2012, 10:40 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:14 PM

Planuojama, kad investavus 7,6 mln. Lt, mokslininkams padedant, bus sukurta metodika, kaip transporto priemonėse panaudoti vandenilio ir gamtinių dujų mišinį hidrometaną, rašo „Verslo žinios“.

„Idėja kilo daugiau nei prieš 2 metus, nes pagrindinė įmonių grupės bendrovė „SG dujos“ dirba plėtodama gamtinių dujų panaudojimo galimybes transporto priemonėse. Vandenilis – viena iš degalų rūšių, apie kurią daug kalbama, galvojama.

Tačiau panaudoti grynąjį vandenilį yra ganėtinai keblu, tad ieškoma tarpinių sprendimų – inovatyvių būdų vandenilį kombinuoti su jau plačiai naudojamomis degalų rūšimis“, – pasakojo „SG dujos Auto“ direktorius Vidas Korsakas.

Anot jo, projektas įgyvendinamas kartu su moksliniais bendradarbiais, partneriais – Lietuvos energetikos institutu ir Vilniaus Gedimino technikos universitetu, juos domino tokia tyrimų kryptis, tačiau trūko reikalingos techninės įrangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.