Vakarinio aplinkkelio Vilniaus vairuotojams dar teks palaukti

Vakarinio aplinkkelio sostinėje antrasis etapas turėtų būti baigtas jau kitąmet. Taip pirmadienio vidurdienį sutarė apžiūrėti įpusėjusių statybos darbų susitikę Vilniaus meras Artūras Zuokas bei laikinai susisiekimo ministro pareigas einantis Eligijus Masiulis.

Vilniaus meras A. Zuokas su laikinai susisiekimo ministro pareigas einančiu E. Masiuliu susitiko apžiūrėti sostinės Vakarinio aplikkelio statybų darbų.<br>D. Umbrasas
Vilniaus meras A. Zuokas su laikinai susisiekimo ministro pareigas einančiu E. Masiuliu susitiko apžiūrėti sostinės Vakarinio aplikkelio statybų darbų.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Dec 3, 2012, 6:21 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:02 PM

Aplinkkelio, nauja atkarpa sujungsiančio L. Asanavičiūtės ir Ozo gatves, statybos suskirstytos į tris etapus. Pirmojo etapo darbai buvo užtęsti ir vėlavo dvejus metus, todėl dabar suskubta kuo greičiau baigti atkarpą iki Šiaurinės gatvės – antrąjį etapą. Kaip sako statybininkai, „jei žiema bus gera“, kelio ruožas bus baigtas jau po metų.

Nerimo kol kas daugiausiai kelia trečiojo etapo statybų finansavimas, kurių parengiamuosius darbus norima pradėti taip pat kitąmet.

Sostinės meras A. Zuokas pasakojo, kad po praėjusią savaitę vyriausybėje vykusio posėdžio sužinojo, kad trečiajam etapui reikalingų 300 mln. Lt skiriama nebus, todėl sugalvota paskutinę ruožo atkarpą padalinti į dvi dalis – A ir B.

„Toks padalijimas leistų A dalies statybai panaudoti dar šios Europos Sąjungos perspektyvos (2007-2013 m.) lėšas. B dalį būtų galima baigti jau iš naujos ES perspektyvos“, – savo siūlymus dėstė Vilniaus meras. Kad planai būtų pradėti vykdyti, būtinas Susisiekimo ministerijos patvirtinimas.

E. Masiulis, apžiūrinėdamas antrojo etapo statybos darbus, trečiosios atkarpos padalijimą į dvi dalis vertino teigiamai, bet išreiškė nerimą, ar savivaldybė spės laiku pateikti dokumentus finansavimą teikiančiai Europos Komisijai. Tai, anot jo, gali užtrukti ir pusę metų.

Paklaustas, ar spės suderinti trečiojo etapo padalijimo procedūras su Europos Komisija, A. Zuokas patikino, kad miesto valdžia ketina pateikti reikalingus dokumentus dar iki rugsėjo. Jis taip pat teigė, kad atkarpos išskaidymas gali padėti sutaupyti pinigų. Be to, Vilniaus savivaldybė jau išpirkusi trečiosios atkarpos žemės už 10 mln. Lt. Likusiems privatiems sklypams prireiks dar bent 30 mln. Lt.

Trečiajam etapui Susisiekimo ministerija pinigų kol kas nėra numačiusi, Ūkio ministerija elektros kabeliavimo darbams jau yra skyrusi 40 mln. Lt. A. Zuoko teigimu, savivaldybė norėtų apie 130 mln. Lt trečiojo etapo A daliai.

Vakarinio aplinkkelio viso projekto vertė gali siekti 655 mln. litų, iš kurių didžioji dalis - Europos Sąjungos lėšos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.