Palangos oro uoste - kova dėl iškabos

Pastaruoju metu prislopusi kova dėl naujos Palangos oro uosto iškabos netrukus vėl gali įsiplieksti visu smarkumu. Žibalo į ugnį šliūkštelėjo savo miesto pavadinimą norinti matyti Klaipėdos valdžia.

Žodis „Klaipėda” buvo greitai pašalintas iš Palangos oro uosto iškabos.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Žodis „Klaipėda” buvo greitai pašalintas iš Palangos oro uosto iškabos.<br>E. Kazlaučiūnaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas")

Dec 4, 2012, 8:55 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:49 PM

Klaipėdos politikai neseniai pritarė asociacijos „Klaipėdos regionas” pasiūlymui skirti 135 tūkst. litų naujo skrydžio iš Palangos į Londoną reklamai.

„Kaip mes balsuosime už šią biudžeto eilutę, priklausys ir nuo to, kokia iškaba tuo metu kabės ant oro uosto terminalo”, – mįslingai užsiminė Klaipėdos miesto vicemeras Artūras Šulcas.

Spalio mėnesį Palangos oro uosto administracija naująją iškabą „Oro uostas Klaipėda-Palanga” jau buvo pakabinusi ant terminalo sienos ir buvo sukvietusi svečius į naujojo pavadinimo pristatymą.

Tačiau tokiam oro uosto žingsniui ryžtingai pasipriešino Palangos savivaldybė. Ji apie tokius planus nebuvo informuota. Kurorto valdžia atkreipė dėmesį, kad naujoji iškaba nėra suderinta su savivaldybe.

Oro uostas žodį „Klaipėda” nuėmė ir spalio viduryje paprašė leidimo naujai iškabai. Tačiau Palangos savivaldybė derinti naują oro uosto pavadinimą atsisakė teigdama, kad iškaba neatitinka valstybės įmonės pavadinimo ir yra klaidinanti.

Oro uostas paaiškino, kad įmonės pavadinimas nėra keičiamas: neva tai tik įmonės prekės ženklas, kurio anksčiau oro uostas neturėjo.

Palangos oro uosto prekės ženklas su žodžiais „Klaipėda-Palanga” Patentų biure buvo įregistruotas gegužės mėnesį. Lapkritį buvo įregistruotas ir grafinis jo atvaizdas.

Susisiekimo ministerijos atstovo Martyno Čerkausko teigimu, Klaipėda pasaulyje yra žinomesnis vardas ir tiesioginiai skrydžiai į šiuo vardu pavadintą oro uostą privilios daugiau keleivių nei vien tik į Palangą.

Tačiau kurorto valdžia naujosios oro uosto iškabos palaiminti vis vien neskuba. „Palanga yra neblogai žinoma Europoje ir negali būti prilyginta, pavyzdžiui, Karmėlavos miesteliui, kuriame yra Kauno oro uostas.

Mes svarstytume kompromisą, jei oro uostas vadintųsi Palanga-Klaipėda”, – teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.