„Small Planet Airlines“: skrydžius į Briuselį galime pradėti vykdyti nors ir rytoj

Skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ tvirtina, kad užsakomuosius skrydžius į Briuselį gali pradėti vykdyti nors ir rytoj, patogiu laiku. „Small Planet Airlines“ preliminariais paskaičiavimais, vidutinė bilieto kaina esant 85 proc. lėktuvo užimtumui siektų 350 Lt į vieną pusę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2012, 4:43 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:22 PM

„Pirmininkavimo Europos Sąjungai metu, Lietuva neturi likti oro transporto nuošalyje. Tačiau mokėti milijonus litų siekiančias garantijas ar laukti kol viena ar kita skrydžių bendrovė pradės savo veiklą ar išanalizuos situaciją rinkoje – irgi ne išeitis.

Jau šiandien mes turime visas galimybes ir pajėgumus aptarnauti net ir didesnį keleivių skaičių.

Kitais metais planuojame plėsti savo orlaivių parką. Mūsų lėktuvų bazės yra plačiai išdėstytos visoje Europoje, todėl galime per gana trumpą laiką suorganizuoti realų skrydį, pasitelkdami arčiausiai esančius lėktuvus“, - susidariusią situaciją komentavo „Small Planet Airlines“ vadovas Vytautas Kaikaris.

Anksčiau pranešta, kad ant bankroto slenksčio atsidūrusi „Brussels Airlines” norėtų milijono eurų garantijos, kuri užtikrintų, kad ji nepatirs nuostolių, jei skrydžiai iš Vilniaus į Briuselį nebūtų pelningi ir lėktuvuose nebūtų užimta bent 85 proc. vietų.

Sukirtę rankomis su Lietuvos atstovais Belgijos aviatoriai pakeistų kartą per dieną vykdomo skrydžio laiką į Lietuvai patogesnį. Kiek kainuotų antrasis Lietuvos pageidavimas – kad „Brussels Airlines” kitų metų antrąjį pusmetį kasdien skraidintų du kartus per dieną, kol kas net nekalbama.

Vilniaus miesto savivaldybės įkurta skrydžių bendrovė „Air Lituanica“ tikino, kad ji kitų metų pavasarį pasiūlys skrydžius į Briuselį. Tačiau bendrovė dar neturi veiklai reikalingų leidimų ir kol kas nepradėjo jiems gauti būtinų procedūrų, pranešė BNS.

„Air Lituanica“ dėl oro vežėjo pažymėjimo į CAA privalo kreiptis ne vėliau kaip 90 dienų iki numatomos veiklos pradžios. Vėliau įmonė privalės gauti ir veiklos licenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.