Su sunkumais susidūrusi SAS mėgina atsitiesti

SAS grupės bendrosios pajamos 2012 m. sausio – spalio mėnesiais išaugo 3 proc., o keleivių padaugėjo 4,3 proc. palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Tačiau bendrovė patyrė kone tris kartus didesnį nuostolį - 985 mln. Švedijos kronų (387,11 mln. litų).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2012, 12:37 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:44 PM

Visgi Skandinavijos oro linijų bendrovei pavyko patvirtinti naują strateginį planą 4XNG, ir pasirašyti naujas kolektyvines sutartis su profsąjungomis. Darbuotojai sutiko su naujomis pensijų sąlygomis, kurios padės sutaupyti 3 mlrd. kronų.

Pagrindiniai SAS akcininkai ir bankai grupei skiriamos paskolos dydį padidino iki 3,5 milijardų Švedijos kronų ir pratęsė jos grąžinimo terminą iki 2015 m. kovo mėn.

„Naujosios sutartys su profsąjungomis suteiks mums daugiau lankstumo, padės sumažinti išlaidas, o tai kartu su kitomis 4XNG plano priemonėmis leis mums geriau konkuruoti augančiame laisvalaikio kelionių segmente ir išlaikyti stiprias pozicijas mums ypač svarbioje verslo kelionių rinkoje“, - sakė SAS grupės prezidentas ir vadovas Rickardas Gustafsonas.

Pasak R. Gustafsono, agresyvaus 4XNG strateginio plano tikslas yra užtikrinti bendrovės pelningumą ir augimą.

SAS keleivių skaičius nuolat auga, klientai paslaugomis yra patenkinti, kadangi jiems siūlomas kokybiškas produktas. Be to, „Star Alliance“ partnerystės dėka SAS gali pasiūlyti susisiekimą visame pasaulyje. Visa tai leidžia SAS išsiskirti iš tradicinių žemų kaštų oro bendrovių.

Pagal strateginį planą 4XNG visa administracija pradės dirbti centralizuotai Stokholme, planuoja atleisti 800 žmonių.

Be to, antžeminį aptarnavimą bei didžiąją dalį klientų aptarnavimo paslaugų numatoma perduoti kitoms įmonėms. Be to, SAS parduos oro bendrovę „Wideroe“.

Skandinavijos oro linijos SAS yra viena seniausių ir didžiausių Europos civilinės aviacijos bendrovių. Kontrolinį SAS akcijų paketą (51 proc. akcijų) valdo Švedijos (21,4 proc.), Danijos (14,3 proc.) ir Norvegijos (14,3 proc.) vyriausybės.

SAS įmonių grupė yra viena iš tarptautinio oro bendrovių susivienijimo „Star Alliance“ steigėjų. 1997 metais įkurtas aljansas šiuo metu jungia 27 įvairių šalių aviacijos įmones, tarp kurių tokie aviacijos rinkos gigantai kaip Jungtinių Amerikos Valstijų „United Airlines“, Japonijos „All Nippon Airways“ ir Vokietijos „Lufthansa“.

Skandinavijos oro linijos SAS tapo pirmąja užsienio oro bendrove, 1992 metais pradėjusia reguliarius skrydžius iš Kopenhagos į Vilnių. 2004 metais bendrovė keleivius pradėjo skraidinti iš Palangos į Kopenhagą, o 2011 m. - ir iš Palangos į Oslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.