Vilniaus kioskai pritrūko atpigusių transporto bilietų

Trečiadienį vėl strigo sostinės viešojo transporto bilietų platinimo sistema – besinaudojantys Vilniečio kortele nuo ryto negalėjo jos papildyti, dar vėliau kai kurie miesto kioskai pritrūko ir vienkartinių bilietų.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Jan 2, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:34 AM

Nuo šių metų pradžios įsigaliojus mokesčių lengvatai viešajam transportui, atpigo vienkartiniai bilietai: 30 minučių nuo pažymėjimo galiojantis bilietas nuo šiol kainuos 2,20 Lt (anksčiau jis kainavo 2,50 Lt), 60 minučių - 3,20 Lt (anksčiau - 3,50 Lt).

Negalėjo papildyti elektroninių bilietų

Dėl pasikeitusių bilietų kainų teko perkrauti sistemas, todėl trečiadienio rytą ne vienas vilnietis patyrė nepatogumų ir pasipildyti savo Vilniečio kortelės negalėjo.

„Buvo profilaktiniai darbai, nes PVM keitėsi, kainos keitėsi. Visa sistema buvo atjungta, perkrauta“, – BNS sausio 2-osios rytą sakė savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

Portalo lrytas.lt duomenimis, elektroninė bilietų platinimo sistema nuo pietų jau veikė. Tai patvirtino Vokiečių gatvėje esančio spaudos kiosko darbuotoja: „Papildyti bilietų negalėjome nuo pat ryto iki vidurdienio.“

Pritrūko ir vienkartinių bilietų

Vienkartinių bilietų prekybą spaudos kioskuose Vilniaus miesto valdžia pratęsė iki kovo pabaigos, bet tai nuo jų graibstymo miestiečių neatbaidė. Atpigusius autobusų ir troleibusų bilietus ėmę šluoti vilniečiai kai kuriuos spaudos kioskus nuo pietų privertė iškabinti informacinį lapelį su užrašu „Bilietų nėra“.

Kai kuriems prekybos taškams, anot „Lietuvos spaudos“ produktų grupės vadovo Nerijaus Orvido, jų teks laukti net iki rytojaus. „Bilietų platinimas vyksta kaip ir bet kokių kitų prekių distribucija, tad į kuriuos kioskus spėsime, bilietus pristatysime dar šiandien, bet keletui jų gali tekti laukti ir rytojaus“, – portalui lrytas.lt sakė N. Orvidas.

Jis taip pat patikino, kad bilietų trūkumas yra vienkartinis incidentas. Keliuose prekybos taškuose ir nuo kada nebegalima įsigyti popierinių bilietų, N. Orvidas atsakyti negalėjo. „Tokios statistikos mes nevedame, bet apie žmonių skundus tikrai žinome“, – teigė jis.

Vilniuje rugpjūtį įvedant elektroninius kartinius bilietus, sistema kurį laiką taip pat neveikė sklandžiai. Iš viso sostinėje yra apie 115 bilietus platinančių „Lietuvos spaudos“ ir 35 „Vaskotos“ kioskai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.