Naujasis Kauno oro uosto direktorius: „Taupome elektrą, kenčia atlyginimai“

Pigių skrydžių aviakompanijai „Ryanair“ dalį skrydžių iš Kauno perkėlus į Vilnių, Tarptautinio Kauno oro uosto Keleivių terminale įsikūrę  verslininkai sutrumpino darbo valandas ir atleido trečdalį darbuotojų.

P. Ugianskis pripažįsta, kad šie metai Kauno oro uostui bus išties prasti.
P. Ugianskis pripažįsta, kad šie metai Kauno oro uostui bus išties prasti.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jan 18, 2013, 7:55 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:30 PM

Sumažėjus oro uosto pajamoms, atlyginimai sumažinti ir oro uosto personalui.

Kauno oro uosto direktoriumi sausio pradžioje paskirtas Povilas Ugianskis teigė, kad situacija esą tokia sudėtinga, jog tenka taupyti griežtomis priemonėmis. „Taupome elektrą, mažiname atlyginimus, tačiau tikimės, kad po metų situacija pasikeis ir skrydžių padaugės“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė naujasis Kauno oro uosto direktorius P. Ugianskis.

- Kiek keleivių sulaukia Kauno oro uostas?

- 2012-aisiais Kauno oro uostas turėjo 830 tūkst. keleivių. Šiais metais planuojama sulaukti tik 500 tūkst. keleivių. 

- O kiek turite maršrutų?

- Šiuo metu turime 4 maršrutus. Anksčiau tokiu pat metu turėjome 17 maršrutų, bet aš turiu pasitikslinti. 

- Oro uosto teritorijoje įsikūrę verslininkai sako, kad teko sumažinti darbuotojų skaičių. Kokios įtakos skrydžių sumažėjimas turi oro uosto personalui?

- Turi labai didelės įtakos. Sumažėjusios pajamos, turime ieškoti, kaip sumažinti oro uosto išlaidas. Šiuo metu yra labai sudėtingas laikotarpis.

Vasaros sezonas bus aktyvesnis nei žiemos sezonas. Tačiau 2013 metų vasaros sezonas prognozuojamas finansiškai prastesnis už praėjusiųjų metų. Pajamos yra sumažėjusios, o mums tai esminis dalykas.

- Kokiais kitais būdais mažinamos sąnaudos?

- Taupome elektrą - kai nereikia, nenaudojame. Žinoma, teko peržiūrėti atlyginimus. Tačiau stengiamės išsaugoti personalą, kad kuo efektyviau būtų prižiūrima infrastruktūra. Jai buvo skirtos labai didelės investicijos ir ją reikia prižiūrėti, negalima palikti likimo valiai.

- Ar sumažinote darbuotojų skaičių?

- Kai sužinojome, kad bus sumažintas skrydžių skaičius, teko atleisti keletą darbuotojų. Bet stengiamės dirbti optimizuotai ir masiškai darbuotojų neatleisti. Turime tokių darbuotojų, kurių netekę prarastume dar daugiau pinigų, nes tektų išmokyti naujus nepatyrusius specialistus.

- Kuo grindžiate viltis, kad skrydžių daugės?

- 2013 metai bus vieni prasčiausių, tačiau esame optimistai ir dirbame, kad skrydžių daugėtų. Na, o 2014-aisiais maršrutų turėtų būti daugiau.

- Kas skraidins 2014 metais? Tos pačios ar naujos oro linijos?

- Deramės ir su senomis, ir su naujomis oro linijomis. Šiai diena negaliu atsakyti, kas konkrečiai. Vienos svarsto pasiūlymus, kitos – nesvarsto.

- Ar kalbėdamiesi su oro linijų bendrovėmis laikotės principo, kad Kauno oro uostas turi būti krovininių ir pigių skrydžių oro uostas?

- Mes žiūrime į visas oro linijų bendroves. Kroviniai yra vienas iš pajamų šaltinių. Tačiau su visomis oro linijomis kalbamės. 

- Ar lengva konkuruoti su Vilniaus oro uostu?

- Negalėčiau atsakyti į šį klausimą. Tai susiję su oro uosto veiklos strategija, o strategiją nustato Susisiekimo ministerija.

- Ką siūlote ir kokius privalumus įvardijate oro linijų kompanijoms, kurias bandote pritraukti?

- Rodome savo turimą infrastruktūrą, geografinę padėtį, pasiekiamumą. Turime įvairiausių argumentų. Tačiau negaliu atsakyti, ką siūlo kiti oro uostai, todėl negalėčiau išskirti, kad mes kažkur esame konkurencingesni ar kažkas kitas konkurencingesnis. Pakankamai individualiai oro uostai atrodo. 

- Šiais metais galima tikėtis dviejų naujų krypčių?

- Šiuo metu turime 5 kryptis, o vasarą turėsime apie 17. Vasaros sezonai visada būna aktyvesni nei žiemos sezonai. 2012 metais buvo 24 kryptys, bet aš turėčiau pasitikslinti. Vasaros sezonas bus gerokai aktyvesnis nei žiemos. O palyginti su 2012 metais atsiranda Italija ir dar turėčiau pasitikslinti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?