A. Butkevičius išbarė nepakankamai apie skalūnų dujas šnekėjusius geologus

Jei gyventojai nepatenkinti ketinimais žvalgyti skalūnų dujų klodus, tai kalčiausi – geologai. Taip mano ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Norint įgyvendinti tokias naujoves, kurios tikrai yra svarbios Lietuvai, visuomenė buvo visiškai neparengta”, – aiškino ministras pirmininkas.<br>J. Stacevičius
„Norint įgyvendinti tokias naujoves, kurios tikrai yra svarbios Lietuvai, visuomenė buvo visiškai neparengta”, – aiškino ministras pirmininkas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 7:16 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:16 AM

Tauragės rajono Žygaičių kaimo bendruomenės atstovai vakar atvyko į Seimą pasiguosti, kokių nuostolių jiems pridarys skalūnų dujų ieškančios bendrovės. Žmonės bijo, kad vykdant tyrimus gali būti sugriauta melioracijos sistema, o išgaunant dujas bus užterštas požeminis vanduo.

Seime jie rado užtarėjų. Antai Aplinkos apsaugos komitete netgi svarstoma galimybė stabdyti dujų žvalgybos konkursą.

„Mes turime atsižvelgti į gyventojų nuomonę. Jei mokslininkai sako, kad kas kilometrą stovės bokštas, kuris išgaus skalūnines dujas, pamėginkime įsivaizduoti, kaip nuo Tauragės iki pajūrio atrodys šitas Lietuvos kampelis”, – baisius ateities vaizdus piešė komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Parlamentarams pateikus pasiūlymus, komitetas vėl rinksis po dviejų savaičių ir spręs, kokią poziciją pateikti Vyriausybei.

Tuo metu premjeras A.Butkevičius vakar davė pylos Geologijos tarnybos vadovui Juozui Mockevičiui.

„Viešinimo darbas tame regione visiškai nebuvo atliktas, darbas su politikais irgi nebuvo atliktas.

Tai viena didžiausių klaidų: norint įgyvendinti tokias naujoves, kurios tikrai yra svarbios Lietuvai, visuomenė buvo visiškai neparengta”, – aiškino ministras pirmininkas.

Geologų teigimu, numatomi žvalgybos darbai neigiamo poveikio aplinkai tikrai nesukels, o apie skalūnų dujų išgavimą kalbėti pernelyg anksti, nes dar neaišku, ar jų iš viso Lietuvoje yra.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.