A. Salamakinas neįžvelgia sąsajų tarp skalūnų dujų ir energetinės nepriklausomybės

Skalūnų dujų gręžiniai yra tokie pavojingi, kad net gali susprogdinti gyvenamuosius namus. Ar tai sąmokslo teorijų kūrėjų išsigalvojimas? Ne. Trečiadienio vakarą „Lietuvos ryto“ televizijos tiesioginiame eteryje apie tai rimtu veidu pasakojo Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas. „Vietoje geriamo vandens čiaupu pradeda bėgti dujos. Pakiši degtuką ir sprogsta. JAV užfiksuoti trys tokie atvejai“, - sakė socialdemokratas.

A. Salamakinas sakė, kad už sprendimą balsavo gerai įsigilinęs į situaciją ir populizmu neužsiima.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
A. Salamakinas sakė, kad už sprendimą balsavo gerai įsigilinęs į situaciją ir populizmu neužsiima.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Feb 6, 2013, 11:25 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:54 AM

* * *

Trečiadienį Seimo Aplinkos apsaugos komitetas nusprendė siūlyti Vyriausybei stabdyti skalūnų išteklių išgavimo Lietuvoje projektą. Tokį sprendimą komitetas priėmė trečiadienį - už jį balsavo 7 iš 10 komiteto narių. 

Už sprendimą balsavo valdantiesiems priklausantys parlamentarai, prieš - aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, o du konservatoriai - Paulius Saudargas ir Agnė Bilotaitė - susilaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.