A. Butkevičius: „Nepasitenkinimas dėl skalūnų dujų kilo po laiko“

Socialdemokrato Algimanto Salamakino vadovaujamas Seimo Aplinkos apsaugos komitetas paskubėjo nepritardamas skalūno dujų žvalgybai ir gavybai Lietuvoje, mano premjeras Algirdas Butkevičius.

A. Butkevičiaus teigimu, situaciją, kai Vyriausybė pritaria skalūnų dujų gavybos projektui, o Seimo komitetas - ne, galėjo sąlygoti tai, kad institucijos vadovavosi skirtinga informacija apie projektą.<br>J. Stacevičius
A. Butkevičiaus teigimu, situaciją, kai Vyriausybė pritaria skalūnų dujų gavybos projektui, o Seimo komitetas - ne, galėjo sąlygoti tai, kad institucijos vadovavosi skirtinga informacija apie projektą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2013, 10:09 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:38 AM

„Aš manau, kad šitas klausimas turėjo būti svarstomas tuo metu, kada buvo pradėtas poveikio aplinkai įvertinimas Tauragės regione. Manau, kad buvo galima suorganizuoti ir konferenciją Seime, kad galėtų pasisakyti ir mokslininkai, ir investuotojai. Aš manau, kad Lietuvoje tapo populiaru, kad iš pradžių jokių diskusijų nebūna, jeigu kalbame apie investicijų pritraukimą arba kažkokius kitus svarbius projektus, kurie turėtų būti Lietuvoje įgyvendinami, o paskutiniame etape kyla kažkoks nepasitenkinimas ir įsivyrauja emocinis klimatas“, - ketvirtadienio rytą „Žinių radijui“ kalbėjo jis.

A. Butkevičiaus teigimu, situaciją, kai Vyriausybė pritaria skalūnų dujų gavybos projektui, o Seimo komitetas - ne, galėjo sąlygoti tai, kad institucijos vadovavosi skirtinga informacija apie projektą.

„Supratau, kad Aplinkos komitetas priėmė sprendimą dėl to, kad jie gavo mokslininkų informaciją, kad tai gali pakenkti aplinkai ir žmonėms. Aišku, jeigu yra tokios grėsmės, tai toks klausimas turėtų būti svarstomas, ir turėtų būti visiškai aišku, ar ta pateikta informacija atitinka tikrovę“, - dėstė Premjeras.

Primename, kad trečiadienį Seimo Aplinkos apsaugos komitetas pasiūlė stabdyti skalūnų dujų žvalgybą ir gavybą Lietuvoje. Balsuojant Aplinkos apsaugos komitete už siūlymą stabdyti skalūnų dujų žvalgybą ir gavybą Lietuvoje balsavo 7 komiteto nariai, 1 buvo prieš, 2 parlamentarai susilaikė.

Pasak Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko Algimanto Salamakino, taip pat nutarta sudaryti darbo grupę iš mokslininkų, kurie turėtų pateikti Vyriausybei išvadą dėl sprendimo. Jo duomenimis, mokslininkai per mėnesį pasiryžę tokias išvadas pateikti.

„Kada gausime mes iš Aplinkos apsaugos komiteto informaciją, sprendimus, priimtus šiandien komiteto posėdyje, mes tada šitą klausimą svarstysime Politinės tarybos lygmeniu. Jeigu reikės, svarstysime ir valdančiosios daugumos pasitarime“, - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė A. Butkevičius.

Premjeras pabrėžė, kad Vyriausybėje visi ministrai sutarė, jog skalūnų žvalgybos darbai turi būti vykdomi.

Ministras Pirmininkas sakė iš „Chevron“ atstovų gavęs patikinimus, kad skalūnų dujų žvalgyba jokios grėsmės nekelia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.