Valstybė kompensuos tik pagrįstas saulės elektrinių statybos išlaidas

Pasikeitus saulės elektrinių

Vyriausybės patvirtintoje tvarkoje bus užtikrinta, kad būtų kompensuojamos tik pagrįstos išlaidos ir bus siekiama užkirsti kelią galimam nepagrįstam pasipelnymui.<br>V. Ščiavinskas
Vyriausybės patvirtintoje tvarkoje bus užtikrinta, kad būtų kompensuojamos tik pagrįstos išlaidos ir bus siekiama užkirsti kelią galimam nepagrįstam pasipelnymui.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2013, 1:06 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:34 AM

Pasak Energetikos ministerijos, Vyriausybės patvirtintoje tvarkoje bus užtikrinta, kad būtų kompensuojamos tik pagrįstos išlaidos ir bus siekiama užkirsti kelią galimam nepagrįstam pasipelnymui.

Iki praėjusių metų pabaigos galiojusiame įstatyme nebuvo numatyti apribojimai, kiek vienas asmuo ar įmonė gali turėti leidimų. Energetikos ministerija, pateikdama įstatymo pakeitimus siekė, kad būtų užtikrintas reguliavimas šioje srityje ir taip apsaugoti visų elektros vartotojų interesai ir užkirstas kelias ženkliam elektros kainų šuoliui.

Jau teikiant įstatymo pataisas buvo numatyta, kad kai kuriais atvejais teks kompensuoti patirtas išlaidas saulės elektrinių projektą pradėjusiems įgyvendinti asmenims, bet šios išlaidos bus ženkliai mažesnės nei tokiu atveju, jeigu tektų mokėti kompensacijas visiems asmenims, turintiems leidimus plėtoti saulės elektrinių projektus.

Iki šiol yra išduota daugiau nei 15 tūkstančių tokių leidimų. Visiems leidimų turėtojams pasistačius elektrines, išlaidos per VIAP sudarytų daugiau nei 500 mln. lt per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.