Ukraina atsisako ES paramos sprendžiant dujų konfliktą su Rusija

Ukrainai nereikia Europos paramos sprendžiant dujų konfliktą su Maskva dėl mažesnio įsigyto dujų kiekio, pareiškė Ukrainos energetikos ministras Eduardas Savickis per Ukrainos televiziją ICTV pirmadienį vakare.

Sausio pabaigoje „Gazprom“ skyrė Ukrainos bendrovei „Naftogaz Ukrainy“ 7 mlrd. JAV dolerių baudą už tai, kad pernai Ukraina nupirko mažiau dujų nei buvo įsipareigojusi.<br>„Reuters“ asociatyvi nuotrauka
Sausio pabaigoje „Gazprom“ skyrė Ukrainos bendrovei „Naftogaz Ukrainy“ 7 mlrd. JAV dolerių baudą už tai, kad pernai Ukraina nupirko mažiau dujų nei buvo įsipareigojusi.<br>„Reuters“ asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2013, 11:33 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:52 AM

Europos energetikos bendrijos (EEB) sekretoriatas pirmadienį pranešė negavęs prašymo iš Ukrainos padėti spręsti Kijevo ir Maskvos dujų ginčą dėl „Gazprom“ paskirtos 7 mlrd. JAV dolerių baudos už mažesnį įsigytą dujų kiekį nei buvo numatyta sutartyje, tačiau EEB pareiškė pasirengusi padėti kilus būtinybei.

Tokie EEB komentarai pasirodė netrukus po Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus pareiškimų, esą Kijevas nepatenkintas bendradarbiavimu su EEB. Ukraina tikėjosi sulaukti iš EEB komentarų dėl „Gazprom“, skirtos 7 mlrd. JAV dolerių baudos, tačiau jokios reakcijos nesulaukė, informuoja „RIA Novosti“.

Ukrainos energetikos ministras priminė, kad Kijevas pateikė Rusijos dujų bendrovei „Gazprom“ oficialų atsakymą į jos finansines pretenzijas, nurodydamas, jog bauda skirta nepagrįstai ir Ukraina jos nemokės.

„Ir čia kol kas padėtas taškas. Todėl klausimas dėl kreipimosi pagalbos šiuo metu nekeliamas. Vyksta derybos, ir aš nenorėčiau dramatizuoti situacijos“, - sakė ministras, reaguodamas į EEB pareiškimą.

Kaip jau skelbta, sausio pabaigoje „Gazprom“ skyrė Ukrainos bendrovei „Naftogaz Ukrainy“ 7 mlrd. JAV dolerių baudą už tai, kad pernai Ukraina nupirko mažiau dujų nei buvo įsipareigojusi. „Naftogaz“ tvirtina, kad „apie sumažėjusias vartojimo apimtis „Gazprom“ buvo perspėta iš anksto“, o už visas įsigytas dujas atsiskaityta ir laiku.

Užsienio reikalų ministerijos vadovas Leonidas Kožara pareiškė, kad Kijevas nepripažįsta 7 mlrd. JAV dolerių skolos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.