Kauno oro uostą paliekantis P. Ugianskis: „Viceministras vis dar jaučiasi oro uosto vadovu“

Tarptautinis Kauno oro uostas (TKOU) greitai nebeturės generalinio direktoriaus. Vos keturis mėnesius antrajam pagal dydį šalies oro uostui vadovavęs Povilas Ugianskis kovo viduryje palieka šias pareigas. Šiame poste jis pakeitė ankstesnį vadovą, dabartinį susisiekimo viceministrą Arijandą Šliūpą.

Vos keturis mėnesius antrajam pagal dydį šalies oro uostui vadovavęs Povilas Ugianskis kovo viduryje palieka pareigas.<br>P. Mantautas
Vos keturis mėnesius antrajam pagal dydį šalies oro uostui vadovavęs Povilas Ugianskis kovo viduryje palieka pareigas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Mar 4, 2013, 1:38 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:51 PM

P. Ugianskis neslėpė, kad tokiam žingsniui ryžtis jį paskatino nesutarimai su A. Šliūpu.

„Nusprendžiau savo noru pasitraukti. Kas tai lėmė? Daug sudedamųjų dalių. Bet ką padarysi. Priėmiau tokį sprendimą. Gal nekomentuosiu, nes nenoriu veltis į politines peripetijas. Tai ne mano būdui.

Tačiau viceministras vis dar jaučiasi esantis oro uosto direktoriumi. Natūralu, kad jis kuruoja šią sritį. Normalu ją kuruoti, bet yra vietų, kuriose aš galiu priimti sprendimus, o jam nereikėtų to daryti. Nesutapo mūsų chemijos“, - lrytas.lt kalbėjo P. Ugianskis.

„Tai jo asmeninė nuomonė. Nesuprantu, apie ką jis kalba“, - apie tokius priekaištus sakė A. Šliūpas.

Pasak viceministro, Susisiekimo ministerija gavo P. Ugianskio prašymą atleisti iš einamų pareigų savo noru.

„Mes bandėme aiškintis, kodėl jis traukiasi. Jis pasakė turintis planų, yra vienos logistikos įmonės akcininkas. Jei žmogus turi planų ir kompetencijos šioje srityje, mes negalime jam uždrausti išeiti“, - aiškino A. Šliūpas.

Viceministras patikino, kad priekaištų P. Ugianskiui ministerija neturėjo.

„Taip, jis dirbo gerai“, - sakė A. Šliūpas.

Pernai lapkritį, kai P. Ugianskis tapo TKOU vadovu, airių bendrovė „Ryanair“ perkėlė dalį skrydžių iš Kauno į Vilnių.

„Tuomet padėtis tapo sudėtingesnė Pradėjome netekti pajamų, tačiau metus baigėme nenuostolingai. Be to, susiderėjau dėl vasaros sezono, tad keleivių bus daug. Tačiau per keturis mėnesius sunku pasiekti gryną rezultatą. Tad reikia ne vienų metų įdirbio“, - apie savo kelių mėnesių veiklą pasakojo P. Ugianskis.

Vis dar TKOU generalinis direktorius sakė, kad pasitraukęs iš Kauno oro uosto grįš į privatų verslą. Kur konkrečiai jis dirbs, nuosavame ar kieno kito privačiame versle, P. Ugianskis neatskleidė.

„Atsirado naujų galimybių. Galiu gera padaryti ir rezultatų pasiekti. O ne būti, kad tik būčiau“, - kalbėjo TKOU generalinis direktorius.

Kas laikinai, kol bus surastas naujas direktorius, vadovaus oro uostui, kol kas nežinia. Kai praėjusią vasarą TKOU vadovo postą paliko A. Šliūpas, jį laikinai pakeitė komercijos direktorė Jūratė Baltrušaitytė.

TKOU ne vienintelis oro uostas neturintis nuolatinio vadovo. Iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto neseniai išėjusį vadovą Tomą Vaišvilą laikinai pakeitė Infrastruktūros departamento vadovas Darius Okunevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.