„Klaipėdos nafta“ apskundė SGD terminalo dujotiekio procedūrų sustabdymą

„Klaipėdos nafta“ pateikė atskirąjį skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo 2013 m. kovo 8 d. nutarties, kuria teismas tenkino ieškovų „Kauno dujotiekio statyba“ ir „Šiaulių dujotiekio statyba“ prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo ir iki teismo sprendimo įsiteisėjimo sustabdė derybų būdu vykdomo „Gamtinių dujų dujotiekio sistemos projektavimo, pirkimo ir statybos (EPC) darbų“ tarptautinio pirkimo procedūras.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2013, 11:20 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:55 AM

Atskiruoju skundu prašoma panaikinti Klaipėdos apygardos teismo 2013 m. kovo 8 d. nutartį, kuria buvo taikytos laikinosios apsaugos priemonės.

Tuo atveju, jeigu pirmosios instancijos teismas pats panaikintų nutartį dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, nutartį dėl laikinųjų apsaugos priemonių panaikinimo prašoma leisti vykdyti skubiai.

"Klaipėdos naftos" teisininkų nuomone, „Kauno dujotiekio statybos“ (KDS) vadovaujamo konsorciumo ieškinys apskritai yra nepagrįstas, nes jie teismui nenurodė jokių ginčijamų sprendimų neteisėtumo pagrindų, išskyrus tai, kad „Klaipėdos nafta“ vykdė Viešųjų pirkimų tarnybos sprendimą. 

„Teismo nutartis buvo netikėta, ir iš pateikto paaiškinimo sunku suvokti, kokie motyvai nulėmė būtent tokį sprendimą.

Galima manyti, kad teisėjas tiesiog nespėjo įsigilinti į teismui bendrovės kovo 6 dieną pateiktus laikinųjų apsaugos priemonių taikymo nepagrįstumo argumentus.

Atskirajame skunde pateikiame išsamią mūsų pozicijos argumentaciją ir tikimės palankaus sprendimo. Juolab kad dujotiekis yra vienas iš trijų svarbiausių terminalo infrastruktūros komponentų ir šio proceso stabdymas gali rimtai pakenkti strateginiu požiūriu itin reikšmingo projekto įgyvendinimui“, - pažymėjo „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

„Verslo žinios“ rašo, kad bendrovės „Klaipėdos nafta“ suskystintų gamtinių dujų terminalo dujotiekių rangovo konkurse dalyvaujantis ir mažesnę kainą jame pasiūlęs Vokietijos koncernas „PPS Pipeline Systems“ teismui taip pat skųs konkurso sustabdymą.

„PPS Pipeline Systems“ atstovaujančios advokatų kontoros „Sorainen“ vyresnysis teisininkas Liudas Ramanauskas „Verslo žinioms“ sakė, jog koncernas, skųs teismo sprendimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones - anot jo, sustabdžius konkursą, pažeidžiamas viešasis interesas - atitolinama įgyvendinti valstybinės reikšmės projektą.

Vokietijos bendrovė šių metų sausį teismui yra apskundusi konkurso procedūras, tačiau L. Ramanauskas pabrėžia, kad ji neprašė stabdyti procedūros, įvertinant projekto svarbą.

Toks skundo nagrinėjimas, anot „Sorainen“ atstovo, per kelias teismų instancijas teoriškai gali užtrukti apie 119 dienų, tačiau praktiškai - ir ilgiau, o tai atitolintų projekto įgyvendinimo terminą.

Konkursas sustabdytas kitos jo dalyvės - bendrovės „Kauno dujotiekio statyba“, kuri pasiūlė didesnę kainą ir tikėtina pralaimėjo šį konkursą, prašymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.