Klaipėdos valdžia stabdys dujų terminalo statybą?

Uostamiesčio savivaldybė nusprendė išsiaiškinti, ar klaipėdiečiai pritaria suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statybai. Nors tam dar pernai pritarė Savivaldybės taryba, miesto valdžia nemano, kad apklausa pavėluota - gyventojų nuomonė būsianti tik patariamojo pobūdžio.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

May 2, 2013, 1:41 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:57 AM

Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo laivas jau baigiamas statyti, kitų metų pradžioje planuojama surengti darbų pabaigtuvių iškilmes, o vasarą jis bus atplukdytas į Klaipėdos uostą.

Paklaustas, ko siekiama apklausa, kurios rezultatai nieko nelems, Klaipėdos miesto vicemeras Artūras Šulcas prasitarė, jog galimybė sustabdyti jau pradėtus procesus visada yra.

„Surengti tokią apklausą norėjome jau prieš dvejus metus, tačiau tuokart dėl kai kurių teisinių kliūčių nepavyko. Noriu pabrėžti, jog tai nėra privalomas balsavimas, tiesiog priimdami sprendimus norime atsiklausti klaipėdiečių, manau, kad tai visai normalu“, - sakė mero pavaduotojas.

A. Šulcas nesutinka su kai kurių skeptikų nuomone, kad šia apklausa miesto valdžia tik suerzins gyventojus, ypač tuos, kurie pasisako prieš dujų terminalo statybą miesto teritorijoje.

„Dėl atominės elektrinės statybos taip pat buvo surengtas patariamasis referendumas, paaiškėjo, kad gyventojai nepritaria, tačiau diskusija vyksta iki šiol“, - atkreipė dėmesį A. Šulcas.

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba iki vasaros dar turėtų svarstyti, ar pritarti parengtam terminalo dujotiekio statybos specialiajam planui. Jo rengėjams teko įtikinėti politikus, kad per miesto ir rajono teritoriją vingiuosianti trasa nepažeis geriamojo vandens šaltinių, o sklypų savininkams už nepatogumus bus atlyginta.

Beveik 18 km ilgio dujotiekis bus tiesiamas per Klaipėdos miesto ir rajono teritorijas iki magistralinio dujotiekio Klaipėda-Jurbarkas. Dalis trasos drieksis Kuršių marių dugnu, kita dalis sausuma. 50 m pločio dujotiekis kirs 6 sklypus Klaipėdos miesto ir 75 – rajono savivaldybės ribose.

Per tris savaites truksiančią apklausą klaipėdiečiai kviečiami pareikšti savo nuomonę ir dėl kito valstybinės reikšmės objekto – išorinio uosto statybos. Klaipėdos miesto bendrajame plane nėra numatyta uosto plėtra miesto teritorijoje. Šio objekto statyba bent iki 2020 metų nėra įtraukta ir į ką tik patvirtintą Klaipėdos miesto strateginį planą. Uostamiesčio valdžia laikosi pozicijos, kad išorinis uostas turėtų būti statomas ne Melnragėje, o atokiau nuo miesto – Būtingėje. Tačiau atnaujinti diskusiją esą paskatino naujoji Vyriausybė.

Klaipėdiečiai raginami išsakyti savo nuomonę ir dar keturiais klausimais. Pareikšti ją galima Savivaldybės tinklalapyje adresu www.klaipeda.lt, taip pat Savivaldybės administracijos Informavimo ir elektroninių paslaugų skyriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.