Premjeras: „Atominės elektrinės ateitis paaiškės po energetikos ministrų susitikimo“

Šią savaitę dėl Visagino atominės elektrinės (AE) perspektyvų turėtų susitikti Lietuvos ir regioninių partnerių - Latvijos ir Estijos - energetikos ministrai, po to turėtų paaiškėti jėgainės perspektyvos, sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Šią savaitę dėl Visagino atominės elektrinės (AE) perspektyvų turėtų susitikti Lietuvos ir regioninių partnerių - Latvijos ir Estijos - energetikos ministrai<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Šią savaitę dėl Visagino atominės elektrinės (AE) perspektyvų turėtų susitikti Lietuvos ir regioninių partnerių - Latvijos ir Estijos - energetikos ministrai<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-05-07 12:10, atnaujinta 2018-03-07 03:34

Pasak Premjero, artimiausiame Vyriausybė posėdyje energetikos ministras detaliau pristatys planus su latviais ir estais steigti bendrą įmonę dėl Visagino AE statybos. Neatmetama, kad tai galėtų atlikti ir šiuo metu jau įkurta „Visagino atominė elektrinė“ (VAE).

„Pavyzdžiui, mes turime bendrovę VAE. Tai netgi yra pasiūlyta, kad gal šitą funkciją galėtų ta pati bendrovė ir atlikti. Šis sprendimas, manau, bus priimtas šį trečiadienį Vyriausybės posėdyje“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas informavo, kad šią savaitę turėtų įvykti susitikimas energetikos ministrų lygiu. „Manau, kad bus nemažas aiškumas po ministrų susitikimo, koks bus tolesnis kelias“, - teigė jis.

A. Butkevičius pakartojo, kad kol kas latviai ir estai nemato Visagino AE projekto komercinio naudingumo, ir politinis sprendimas be pagrindimo nebus priimtas.

Estijos Premjeras Andrusas Ansipas (Andrus Ansip) pareiškė, kad, norint tęsti Visagino atominės elektrinės projektą, Lietuvoje reikia surengti naują referendumą. To tarpu žiniasklaida rašo, kad šio projekto dar nelaidojantys politikai tikisi, jog išėjusius estus Visagino AE galėtų pakeisti sugrįžę lenkai.

Kaip antradienį rašo vž.lt, estai demonstruoja vis atsargesnį požiūrį į projektą ir negarantuoja, kad dalyvaus jį įgyvendinant. Todėl Lietuvos politikai ėmė aktyviau dairytis į Lenkijos pusę. Ją gali būti stengiamasi įkalbėti grįžti į branduolinį projektą.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius anksčiau keliuose pasisakymuose neneigė, kad Lenkijai „yra paliktos atviros durys“ grįžti į VAE projektą, jeigu būtų apsispręsta jo imtis.

Neoficialiomis žiniomis, su lenkų pareigūnais jau kurį laiką kalbamasi apie galimybę vėl prisidėti prie VAE projekto. Pernai susitikimuose Varšuvoje J. Neverovičius aptarė tokias perspektyvas su kai kuriais Lenkijos politikais. Kol kas teigiamo atsakymo nesulaukta, bet pasiūlymas grįžti nėra griežtai atmestas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.